На Рівненщині у лісі біля села Козлин зрізають дерева. Таку інформацію днями оприлюднили у соціальних мережах. Люди жаліються, що у лісі знищують зону відпочинку і тому зібралися, щоб заборонити зрізати дерева. Самі ж лісничі кажуть, що все законно і вирубують виключно стиглі та хворі дерева. З подробицями Юрій Чорнобривець.

Днями, у соціальних мережах з'явилася інформація, буцімто в Козлинському лісі проходить незаконна вирубка дерев. Місцеві, обуренні таким свавіллям, розповідають, що в цей ліс на відпочинок люди їдуть з усієї області, але з такою швидкістю з якою рубають ліс, скоро місця для відпочинку просто не буде.

Корінні жителі Козлина розповідають, що під санітарною або плановою вирубкою зрізають повністю здорові дерева. Напередодні, нам вдалося поспілкуватися з людиною, яка очолює лісозаготівельну бригаду. Він запевняв , що зрізають лише хворі та підгнивші дерева, і що вони створюють небезпеку для всіх відпочиваючих у лісі.

Місцеві не погоджуються з таким висновком.

Також місцеві показали дерева на яких стоять відмітини і пояснили, що відмічені дерева теж скоро зріжуть.

Самі ж робітники, які займаються валкою лісу, побачивши камери, припинили свою діяльність і склали своє знаряддя праці у автомобіль. Як пояснили місцеві, вирубкою лісу займаються найняті працівники з Івано-Франківської області. Та чи законна така вирубка?

Додає, підрядна бригада, яка зараз ріже дерева у Козлинському лісі дійсно з Івано-Франківська.

Хоча все законно і є всі дозволи, місцеві сказали, що просто так цього не залишать, і не дадуть знищити те, що садили ще їхні предки.

Читайте також: У лісі неподалік Рівного масово вирубують дерева