Відвід суддів у резонансній справі не відбувся. У Рівненському апеляційному судді вчора розглядали справу щодо замовного вбивства у Старому Селі. Жахлива подія сталася ще у 2017-му році. Та вже у лютому цього року замовнику Павлу Павловичу та його трьом спільникам суд обрав вирок. Проте рідні вбитого та прокуратура не погодилися із рішенням - хочуть аби злочинці сиділи довічно. Що відбувалося у суді та під його стінами - дивіться далі у сюжеті.

З плакатими та обуренням зібралися під стінами Рівненського апеляційного суду друзі та рідні вбитого 30-річного Юрія Пишняка . Вони не погоджуються із вироком суддів, які нещодавно обрали замовнику жорстокої розправи, так званому Американцю, 15 років за гратами, а його спільникам більше 14-ти.

Після акції під стінами суду, з десяток люди пішли у середину, але їх не пустили на судове засідання через карантинні обмеження.

На минулому засіданні справу по суті так і не розглянули через самовідвід судді Полюховича. Цього разу справа також розпочалася із заяв про відвід від обвинувачених та їхніх адвокатів.

Про відвід частини суддів заявили і потерпілі та їхні адвокати. Адже судді Шпинта та Гладкий приймали участь в інших справах по Американцю. Після обговорення у нарадчій кімнаті суд повернувся зі своїм рішенням про відвід.

Відтак, розгляд справи продовжився клопотанням прокурора про продовження обвинуваченим запобіжний захід, з чим катигорично непогодилися їхні адвокати.

Після словесної перепалки із адвокатами судді знову відлучилися до нарадчої кімнати щодо продовження запобіжного заходу. Через декілька хвилин колегія повернулася та задовольнила заяву прокурора. Таким чином замовник вбивства та його спільники продовжать сидіти під вартою ще як мінімум 60 діб.

Читайте також: На Рівненщині коронавірус забрав життя 22-річної дівчини