З початку року на Рівненщині трапилася 61 пожежа сухої трави на загальній площі майже 30 гектарів землі. У зв'язку з цим рівненські рятувальники провели черговий рейд. Вони нагадали жителям району правила пожежної безпеки та розповіли про наслідки загорання зелених масивів. Нагадаємо, такі підпали караються законом. Окрім цього, під час воєнного стану спалювання сухостою прирівнюється до диверсії. Горіння сухої трави зафіксували і сьогодні. Більше про це - дивіться у наступному сюжеті.

Помітивши купу гілля та сліди від згорілої трави, рятувальники підходять ближче. Тут же помічають місцевих, які вирубують суху рослинність. Останні запевняють, це не їхніх рук справа.

Тут же видно складені купи гілля. Жителі села переконують, що спалювати суху рослинність не збираються. Тим не менш, рятувальники провели з ними профілактично - роз’яснювальну роботу щодо попередження виникнення пожеж в екосистемах.

У Рівненському районі натрапили вже на діюче випалювання сухостою. Жителі, які працювали в полі неподалік кажуть, це підпалили не вони, і не бачили, хто це міг зробити. Відреагували на рейдову групу досить агресивно. А слухати правила пожежної безпеки навіть не захотіли.

У ДСНС попереджають, що через спалювання трави може спалахнути небезпечна пожежа. У вогні можуть загинути дрібні тварини. Екологи також додають, що це забруднює атмосферу і псує родючий шар ґрунту і головне, шкідливо впливає на людський організм.

До слова, з початку року на Рівненщині трапилася 61 пожежа сухої трави на загальній площі майже 30 гектарів землі. Рятувальники вкотре наголошують на суворому дотриманні правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків. Зауважимо, що під час воєнного стану спалювання сухостою прирівнюється до диверсії. А це передбачає кримінальну відповідальність.

Читайте також: На території Вараського району зафіксовано незаконну вирубку дерев (ВІДЕО)