В городі і садку розпал зелених вітамінів. І всі вони повинні вживатися на користь і красу. Пропонуємо найбільш поширені маски з усім відомої дачної зелені.

Косметичні маски на основі петрушки мають відбілюючий ефект, допомагають впоратися з вуграми і запобігають ранній появі зморшок.

Маска з соком петрушки

Сік петрушки змішайте зі сметаною в співвідношенні 1: 1 і накладіть на шкіру. Змийте все холодною водою через 15-20 хвилин. Маска вітамінізує і тонізуює, має відбілюючу дію. Маска з соку петрушки, яєчного жовтка і вершків відбілює шкіру і покращує колір обличчя: 2 столові ложки соку петрушки, один яєчний жовток змішати з однією чайною ложкою сметани, додати 4 - 5 крапель олії алтея, зробити маску. Відбілює шкіру і покращує колір обличчя.

Маска з кропу

При догляді за сухою шкірою добре допомагає маска з кропу. 1 ст. ложку дрібно нарізаного листя і стебел кропу змішують з 1 ч. ложкою оливкової олії, додати вівсяної муки і готують кашку. Маску наносять товстим шаром на обличчя, через 20 хв. змивають водою.

Маска з квасоляного пюре, соку коренів лопуха і відвару укропной зелені

2 стол. ложки квасоляного пюре змішати з однією ложкою свіжого соку коренів лопуха, додати одну столову ложку відвару укропной зелені (відвар готується так - в 100 мл крутого окропу всипати одну столову ложку кропу і настояти 10 хв). Якщо маса вийде: надто густа, то додати ще одну ложку відвару кропу. Зробити маску на 15 - 20 хвилин, змити відваром кропу.

Маска з селери - поживна, що очищає, ідеальна для сухої або нормальної шкіри: 2 середніх стебла селери, 1 чайн. ложка олії волоського горіха, 1 чайн. ложка вершків, 1 стол. ложка вівсяної муки. Стебла селери натріть на дрібній тертці (беріть саме стебла, корінь селери твердий і приготування його займе багато часу), додайте борошно, масло і вершки - все перемішайте, нанесіть на обличчя на 15-20 хвилин. Змийте водою.

Щавель

Кислуваті листочки цієї чудової рослини багаті вітаміном С, каротином і залізом. Для харчування, зміцнення і оздоровлення жирної шкіри два рази на тиждень робіть маску з листя щавлю. Візьміть 3-5 листків рослини, розріжте їх ножем на дрібні шматочки, розітріть дерев'яною ложкою або ручкою ножа, змішайте з двома ложками нежирного творога. Нанесіть маску на 20 хвилин, потім зніміть її паперовими серветками і протріть обличчя кислим молоком.