Благодійність чи шахрайство - у Рівному громадські активісти вирішили об’єднатись проти так званих "скриночників": осіб, що збирають кошти на вулицях та у громадському транспорті. Кажуть, більшість, а може і всі з них користуються надмірною довірою громадян та не звітують, куди витрачають кошти та чи передають їх тим, хто цього потребує. Тому запропонували міські владі та поліції обмежити їх діяльність та встановити конкретні правила збору коштів у Рівному.

 Поспілкуватись з так званими "волонтерами", які збирають кошти нужденним, вкрай важко. При вигляді камер - втікають. На запитання реагують агресивно.

Дай Бог, щоб твоя дитина захворіла і вмерла. Я проклинаю тебе.

Таких діячів громадські благодійники вважають шахраями, оскільки порядні фонди не виводять волонтерів на вулицю, бо це дорого.У Рівному вже неодноразово фіксували факти, коли так звані "скриночники" усі виручені у довірливих громадян кошти, забирали собі.

З психологічної точки зору, люди часто не мають часу розбиратись, кому жертвують кошти. Рівняни просто дають гроші несвідомо, як "відкуп". Саме на таку заклопотаність і розраховують професійні прохачі, вимагаючи гроші з вас тут і зараз. І такі тенденції зросли з початком війни на Сході України, коли українці стали більше довіряти волонтерам.

До теми: рівнянці Єлізаветі Юхимчук необхідна допомога небайдужих

Як стверджують правозахисники, у представників поліції є усі важелі впливу, аби притягнути до відповідальності недобросовісних волонтерів. Адже неодноразово фіксували, як до Рівного приїжджають групи "гастролерів" з інших регіонів.

12 квітня рівненські активісти запросили на зустріч представників влади та поліції, щоб разом обговорити положення, яке б дало змогу працювати чесним волонтерам, але обмежило можливості шахраїв. Однак не ті, не інші на круглий стіл не прийшли.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber