Чому місячних немає, а тест негативний? Це питання задавала хоч раз в житті кожна сучасна жінка. Навіть найефективніші способи контрацепції не дають 100% гарантії. Тому будь-яка затримка повинна насторожити жінку і змусити пройти нескладний тест на вагітність.

Причини порушення менструального циклу і відсутність менструації можуть бути самими різними


? стресові ситуації, сильне емоційне потрясіння;
? часті коливання ваги, жорсткі обмеження в харчуванні;
? зміна кліматичної зони;
? початок прийому гормональних засобів для запобігання, перехід на інший спосіб запобігання від небажаної вагітності;
? недавно проведені операції на статевих органах;
? гормональні захворювання;
? ожиріння або, навпаки, недолік маси тіла;
? аборти в минулому;
? запальні процеси сечостатевих органів;
? новоутворення матки, яєчників.

Основна причина затримки місячних при негативному тесті - збій в циклі, викликаний стресами або гормональними змінами. Якщо така проблема виникає періодично, можна говорити про стійке порушення менструального циклу. Поставити точний діагноз може тільки гінеколог, після отримання данихкомплексної діагностики. При зверненні в клініку жінці запропонують пройти огляд, лабораторні дослідження крові, ультразвукове дослідження.

В останні роки до періодичної відсутності менструації жінки стали ставитися легко і несерйозно. Вони не поспішають на консультацію до гінеколога, що призводить до плачевного результату.

Багато доброякісних новоутворень статевих органів ростуть без виражених болів і дискомфорту, але вони часто збивають цикл через що виникають гормональні порушення.

Гормональний фон жінки гостро реагує на несприятливі дії: стреси, лікування антибіотиками і іншими сильнодіючими препаратами, вживання алкоголю, куріння, зміна клімату. Місячні можуть зникати при захопленні спортом, коли на організм припадають серйозні навантаження, особливо поєднані з дієтотерапією.

Порушення циклу нерідко з'являються під час відпустки, коли жінкабагато часу проводить підпалючим сонцем, різко переходить на інший раціон харчування.


У більшості випадків порушення менструального циклу виникають через порушення гормонального балансу, збоїв в роботі залоз, які беруть участь в регуляції основних функцій організму і яєчниках. А, як відомо, гормони безпосередньо впливають на стан жінки - на її красу, настрій, працездатність і тривалістьжиття. Чим довше збережеться менструальна функція, тимк ращежінка буде себе почувати. При припиненні вироблення жіночих статевих гормонів різко зростає ризик розвитку артрозу (вікова деформація суглобів), артриту (деформація суглобів, яка не залежить від віку) і інших патологій суглобів, а також серцево-судинних захворювань.

Що робити при затримці менструації?


Негативний тест при затримці - це привід звернутися до вашого гінеколога. Не поспішайте робити тест в день передбачуваної менструації - почекайте 2-3 дня. Цей термінв важається безпечним - незначне відхилення дати місячних є варіантом норми. Краще зробити два тести на вагітність різного виробника.

Тоді ймовірність отримання помилково негативних результатів буде практично зведена до нуля.

Не намагайтеся викликати місячні, використовуючи небезпечні і неперевірені способи народної медицини - це може привести до кровотеч і посилення ознак основного захворювання. Тривалість менструального циклу перебуває під контролем статевих гормонів, впливати на які можна тільки спеціальними препаратами. Їх повинен підбирати лікар - і тільки на підставі даних лабораторної діагностики, визначення рівня гормонів в крові і результатів ультразвукового дослідження. При своєчасному зверненні за допомогою порушення циклу легко піддаються корекції.

Отже, якщо у вас тест на вагітність негативний, а місячних немає,запишіться на прийом до гінеколога, щоб розвіяти всі сумніви і своєчасно почати лікування, якщо все-таки порушення будуть виявлені. Кожна жінка повинна зберігати своє здоров'я максимально довго, адже це запорука її жіночності, краси і фізичної активності.