Телеграм канал "Штірліц" сьогодні опублікувала інформацію про те, що заступник очільника ОДА Ігор Тимошенко є агентом ФСБ. Дані припущення грунтуються на фотографії ймовірно військового квитка пана Ігоря.

"Нещодавно наші секретні агенти під прикриттям з Кабміну передали ШТІРЛІЦУ.досить цікаві документи - копії військового квитка пана Тимошенка. Виявляється, в 1994 році, тобто вже за незалежної України, він був звільнений у запас… Міністерством оборони Російської Федерації??

От тільки чи єдине у нього це громадянство – питання до спецслужб. Власне, як і питання до них, чи може обіймати найвищі керівні посади області людина, яка свого часу складала присягу на вірність РФ. Якщо хтось забув, то це країна, із якою ми вже шостий рік знаходимося у стані війни. А у них, як показує практика, колишніх не буває. Чи бувають?"

 

Втім, ми запитали у самого Ігоря Тимошенка думку стосовно таких закидів:

"Я служив в радянській армії. Жодного громадянства росії в мене ніколи не було. Жодної присяги РФ я не давав. Відбував службу на тій території, саме тому мене так і увільнили. Отримав громадянство України у 1995 році. Тому звинувачення у подвійному - маячня. Спокійно ставлюсь до таких ницих звинувачень, - прокоментував Ігор Тимошенко. 

Варто додати, після розпаду Радянського Союзу усі громадяни отримували документи за місцем проживання на тій чи іншій території. Усі хто відбував службу відбували у запас. 

Біографія Ігоря Олександровича:

1982—1994 — служба армії.
1994—1997 — спеціаліст з менеджменту ВАТ «Рівне нафтопродукт».
1997 — заступник директора Рівне нського довірчого товариства «Скарб».
1998 — спеціаліст з цінних паперів ТОВ «Капітал».
Грудень 1998 — квітень 2000 — виконавчий директор ЗАТ «Енергокомплект».
З квітня 2000 — завідувач відділу політичного аналізу та прогнозування, зв'язків з політичними партіями та громадськими організаціями управління з питань внутрішньої політики, з серпня 2001 — начальник відділу аналізу суспільно-політичних процесів управління інформаційного та аналітичного забезпечення, з січня 2003 — начальник управління інформаційного та аналітичного забезпечення Рівне нської обласної державної адміністрації.
Квітень 2004 — лютий 2005 — голова Дубровицької райдержадміністрації.
2007—2013 — начальник Головного управління економіки та інвестиційної політики, з лютого 2013 — директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівне нської облдержадміністрації.
З квітня 2016 — заступник голови Рівне нської обласної державної адміністрації
З 24 червня по 9 вересня 2019 року — тимчасовий виконувач обов'язків голови Рівне нської обласної державної адміністрації[2].