Юрій Фалко розповів про реконструкцію "Авангарду"

 Керівник фірми "Фіалка" Юрій Фалко, яка реконструює стадіон "Авангард", розповів про будівельні роботи на стадіоні та перспективу ігор на оновленій арені. 

- Західна трибуна розрахована на 6380 місць. "Колос" грає на арені при 5 тисячах. І немає проблем. Підігрів вже змонтований, наразі проводимо гідравлічне випробування насосів. Пісок готовий для засипки, після цього влаштовується полив (це нескладна процедура). Думаю, на лютий будемо планувати розстеляти газон. 

- До липня-серпня на західній трибуні вже зможемо розмістити шість тисяч місць. Це реально, аби лише в цьому були зацікавлені всі сторони, не лише футболісти і забудовник. Українська асоціація футболу нічим не може допомогти, адже це комунальна власність. 

- Спочатку казали, що проект - 280 мільйонів, зараз - 550 мільйонів. Таке відчуття, що йде дерибан грошей. 

- Ні, це швидше маніпуляція з цифрами, які допустили в експертизі. Була перша експертиза - на 200 мільйонів. Зробили повторну експертизу. Адже по-старому - не можна було робити. І вони дали загальний кошторис - додали старий кошторис до нового. І вийшла якась цифра. 

- На сьогодні реальна цифра - 400 з лишком мільйонів. Це зі всіма трибунами та закінченою інфраструктурою. Щоб закінчити все, що передбачено першою чергою, потрібно близько 110 мільйонів. Я думаю, на вересень реально віддати західну трибуну. 

Що стосується тренувальної бази, то за 2-3 місяці можна зробити поля. 

 

За матеріалами ua.tribuna.com

 

Читайте також: У "Вересі" обрали нового гендиректора