А ви якій ялинці надаєте перевагу: живій чи штучній? Новий Рік уже на "носі" тому і зелених красунь на ринках чимало. Придбати можна на будь-який смак і гаманець. Скільки ж коштує цьогоріч новорчіне дерево та чи мають продавці відповідні документи на продаж дізнавалися, наші журналісти.

 Свята наближаються, а тому час подбати про ось ці зелені красуні, які є незамінними атрибутами майже у кожній домівці. На ринку придбати ялинку та сосну можна на будь-який смак. Великі, маленькі, зроблені із гілок - усе чого душа бажає. Головне аби на деревах були стрічки зі штрихкодом, номер якого можна перевірити на сайті агенств лісових ресурсів України. Це означає, що дерево продають легально.

Також цього року набувають популярності ось такі ялинки у горщиках. Вони зручні тим, що після новорічних свят - дерево можна висадити у себе на подвір'ї.

А вартують зелені дерева по різному: у горщиках від 300 гривень, маленькі зроблені із гілок від 70 і від одного метра ялинки та сосни коштуватимуть приблизно 150, а то й 400 гривень. Та ближче до Нового року продавці прогонозують, що ціна на такі дерева значно зросте.

Загалом цьогоріч лісівники мають право вирубати та продати 90 тисяч новорічних дерев. Такий ліміт їм встановило Міністерство екології. Втім, ставити живе чи штучне святкове дерево - вирішують самі господарі дому.

Читайте також: 

Діти Дубенщини для воїнів робили янголів-охоронців

В новому році рівняни отримають нові платіжки