Євген Тройчин - студент Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя. Юнак вже рік їздить на велосипеді на дальні дистанції. На вихідні додому в Корець Рівненської області він вирішив доїхати не автобусом, а велосипедом.

 - Зазвичай, я щотижня за одне тренування проїжджаю 100 кілометрів, – розповів Євген сайту 20 хвилин. - Крім основного тренування, я ще кілька разів на тиждень проїжджаю по 50 кілометрів. Це допомагає відновлювати м’язи та тренувати витримку. Зимою я теж не відпочиваю. Маю велотренажер, на якому займаюсь по 1– 5 годин під навантаженням. Я вже досить підготовлений, тому вирішив поїхати до себе додому в Корець. Це трохи більше 200 кілометрів. Знав, що це мені під силу, тому просто лишалось обрати день і час.

Оскільки вже розпочалась спека, Євген вирішив виїжджати з Тернополя о 4:30, коли ще не жарко, але і не холодно.

- У дорозі я був приблизно 11 годин. За цей час робив кілька коротких зупинок. Перша моя зупинка була у Вишнівці через 1,5 години. Потім я ще зупинився у Кременці і Дубно. Зупинки були короткі – всього 20 - 30 хвилин. Вони мені були потрібні не для того, щоб перепочити, а щоб перекусити чи набрати води. Ще я робив кілька зупинок щоб зробити фотографії краєвидів. Після того як я проїхав Дубно, вирішив оминути Рівне . Не бачив сенсу проїжджати через місто. Зупинився я вже вдома в Корці.

Щоб знайти дорогу, навігатором чи картою Євген не користувався, бо пам’ятав шлях. До того ж, по всьому маршруту зустрічалися вказівні знаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-нападник "Вереса" рівненчанин Михайло Сергійчук гратиме у Латвії

Як розповідає Євген, після того як він дістався додому, він ще гуляв містом пішки кілька годин. Втоми та болю у м’язах на ранок не було, бо до цієї поїздки він готувався.

- Ніяких неприємних ситуацій в дорозі у мене не сталось, хоча я був готовий до всього. Я мав запасні камери, невеликий набір інструментів та аптечку. Їжі брав по мінімуму, адже з цим проблем ніяких немає – по всій дорозі зустрічаються магазини та автозаправки, де можна перекусити та поповнити запас води.

У неділю Євген виїхав назад у Тернопіль. До міста він дістався за 10 годин разом з зупинками. На цьому він зупинятися не збирається.

- В найближчі вихідні я планую поїхати в Золочів до Центру космічного зв’язку. Від Тернополя туди їхати трохи більше 60 кілометрів. Це буде невелике тренування.

Однак найбільшу поїздку на велосипеді студент запланував на серпень. Він планує проїхати 2500 – 3000 кілометрів по різним обласним центрам України.

- Я планував поїхати на велосипеді за кордон, але зрозумів, що з цим буде багато мороки. Для початку покатаюсь по Україні. Поки ще не знаю, які міста зможу побачити, але планую щодня проїжджати по 200 кілометрів. З собою візьму палатку та спальний мішок, щоб не зупинятись в різних хостелах чи готелях. Це буде і дешевше, і цікавіше.

 

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber