фото FB: подорожуй
Наступного дня після Провідної неділі в соціальних мережах з'яилось відео, на якому видно, як роми мішками вантажать цукерки у потяг.

Зафіксували це на вокзалі у Здолбунові. Очевидці говорять, що особи ромської національності мішками вантажать цукерки  і паски, які перед тим зібрали з могил на кладовищах. 

На кадрах роми завантажують у вагон електропотяга чимало мішків, як з-під картоплі. Ролик опублікували у соціальних мережах: 

«У Здолбунові безліч людей ромської національності завантажують в електричку десятки мішків. Очевидці стверджують, що у мішках солодощі з кладовища. Ці особи забирали цукерки та паски, які люди заносили на могили своїм родичам», – ідеться у дописі.

Читайте також: Провідна неділя: рівняни відвідують кладовища і поминають померлих родичів (ФОТО) 

У коментарях частина користувачів висловлює своє обурення, інша честина переконує опонентів, що на місцях поховання узагалі не варто залишати їжу, бо однаково її розтягнуть пси та птахи.

Пізніше у соціальних мережах з'явилась світлина з вокзалу у Мукачеві. Там сфотографували ромів котрі вивантажували з потяга мішки з цукерками. Очевидці запевняють - це солодощі зібрані з кладовищ в інших регіонах України. 

"Після Великодня в центральній Україні ходять на гробки. Носять, в тому числі, і цукерки. Чув історії, що закарпатські роми, збирають ці цукерки або випрошують біля кладовищ, але вперше бачу, як це насправді! Сьогодні зустрічав київський потяг. Щоб ви не сумнівалися, в мішках – цукерки. Після фотки, ще винесли 5-6 мішків!" – повідомив автор світлини.

Тому питання, куди ж відправились цукерки, які вантажили на вокзалі у Здолбунові - залишається відкритим. В свою чергу священики кажуть: могили забувати не можна. Але найкраще померлих пом'янути молитвою в церкві.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber