23 листопада на засіданні сесії Рівнеради депутати виділили 30 мільйонів гривень на закупівлю альтернативних джерел живлення для об'єктів критичної інфраструктури та 10 мільйонів на монтаж, встановлення та проектно-кошторисну документацію до них. Це не перше виділення коштів на придбання генераторів. За 27 мільйонів, які раніше виділив виконком, вже провели закупки і чекаємо генератори, які вже їдуть до нас.

67 мільйонів на генератори, які працюватимуть у школах, об'єктах критичної інфраструктури вже виділили з бюджету Рівненської міської громади.

Окрім того затвердили програму співфінансування для ОСББ на купівлю генераторів. Будинок може купувати кілька генераторів потужністю не менше 4 кВт. При цьому місто з бюджету компенсує до 70% їх вартості, але не більше 45 тисяч гривень.

Також виділили 5 мільйонів гривень на підтримку Херсону, який ЗСУ звільнили від рашистів.

Внесли зміни до Програми надання шефської допомоги військовим частинам А-1573, А-1671 та А-2798 на 2021 – 2025 роки. А саме збільшили фінансування з бюджету громади на 1,2 мільйона гривень.

Також підтримали безоплатне прийняття в комунальну власність Рівненської міської територіальної громади обладнання від rescEU Shelter Шведського агентства з питань цивільних ситуацій (MSB).

Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Читайте також: На Рівненщині планують розгорнути 132 Пункти Незламності