На Рівненщині просто на очах розсипається дорога між селами. Протяжність автошляху Здовбиця-Клинці Дубенського району понад 10 кілометрів. Втім автомобілі там можна зустріти рідко. Адже водії не хочуть розбивати свій транспорт у ямах.

Мешканці села Збитин, що на Дубенщині обурюються станом дороги. Кажуть, маршрутки відмовляються їздити в їхню сторону. Адже водіям шкода свій транспортний засіб.

Дуже ями великі, їздять маршрутки - розбиваються, розкидаються на ходу, колеса відлітают. Її там за "Царю Гороху" хтось ремонтував. Нема доїзду. Навіть той розвалюється автобус новенький, який виділили для дітей.

Село Збитин входить до складу Гірницької сільради. Крім нього там ще 4 села. Всі умови: школа, садочок, лікарня - знаходиться у селі Здовбиця Дубенського району. До нього людям їхати всього 7 кілометрів. Втім їм доводиться витрачати на це годину часу.

От зимою, коли сніг встелить як асфальт дорогу - півгодини. А так, годину та навіть більше.

У самому селі Збитин живе понад 160 людей. Серед них багато і дітей, які ходять у початкові класи. Втім батьки говорять, коли через дороги ламається автобус - малечі ніяк добратися до школи.

От зараз десь автобуса забрали, то діти 4 дні школу не ходять, сидять вдома бо нема чим добратись.

Втім не все так погано, запевняють у сільській раді. Говорять, що дорога невдовзі буде відремонтована.

звертались з листом в Дубенську райдержадміністрацію, відділ ЖКГ про ремонт дороги. Робили фотографії, з подальшим зверненням Дубенської ради до облради. І включена дорога в ремонт перспективний план на 2019 - 2021 роки, - розповідає секретар Гірницької сільської ради Валентина Самолюк.

Балансоутримувач дороги Здовбиця-Клинці - Рівне нська ОДА. Начальник профільного управління говорить, що наразі перспективи на капітальний ремонт дороги Здовбиця-Клинці - немає.

Цієї дороги в перелік у нас немає. На цей рік у нас немає ні проекту. В тому переліку який був затверджений у нас 15 травня на бюджетному комітеті Верховної ради - даної дороги немає, - каже начальник управління департаменту з питань будівництва та архітектури Рівне нської ОДА Віталій Кардаш.

Разом з тим каже, що надія на ремонт в наступному році — є. Бо ж з 2019 року експлуатацією доріг місцевого значення не буде проводити Облавтодор і служба автомобільних доріг.

Було проведено 16 тендерів, зараз підписуємо угоди. Були визначені переможці. Можливо при об'їзді та складанню дефектних актів по даній дорозі. Можливо, в рамках експлуатаційного утримання тобто поточного ремонту зможемо привести проїздну частину до відповідних норм.

Тобто, селянам слід дочекатись коли влада все-таки проїдеться по дорозі аби на власні очі впевнитись що вона потребує ремонту. 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber