Часто в популярній літературі звучить, що саме компонент алюмінію, проникаючи через судини, з організму не виводиться, а накопичується і найчастіше в майбутньому викликає рак грудей.

Деякі вчені припустили, що використання засобів по догляду за шкірою, в тому числі дезодорантів і антиперспірантів, особливо в області молочних залоз може підвищити ризик розвитку раку молочної залози.

Однак до сих пір немає даних, які б підтверджували цю теорію 

Інші дослідники стверджують, що шкоду надають парабени, які симулюють естрогенную активність в клітинах молочної залози. Але більшість дезодорантів все ж не містять парабени, особливо якщо їх виробництво регулюється і контролюється відповідними інстанціями.

Кому не можна застосовувати дезодорант

Антиперспірантами не можна користуватися хіба що під час лікування раку грудей, коли жінка проходить променеву терапію, і при проходженні МРТ-діагностики. Солі алюмінію, які містяться в антиперспірантах, - це метал, наявність якого протипоказано при проведенні МРТ, адже через нього можуть бути спотворенні в отриманих зображеннях. А під час променевої терапії при раку молочної залози обов'язково в зону впливу потрапляє і пахвова западина, і, якщо там є антиперспірант, алюмінієва пудра під променями може викликати опіки і виразки. Але в решту часу дезодорантами можна користуватися абсолютно спокійно.

Щоб уникнути реальної загрози, необхідно взяти в звичку щорічні профілактичні огляди у мамолога, а також дотримуватися кількох простих правил.

Носи тільки зручну і натуральну білизну. Тісні бюстгальтери, моделі без бретелей, а також пуш-ап травмують молочні залози, а синтетичні тканини дратують їх нервові волокна.

Харчуйся правильно. Дієтологи радять зробити звичними для вживання такі продукти, як зелений чай, чорниця, цибуля, морква, капуста і помідори, щоб запобігти злоякісним утворенням.
Займися гімнастикою. Щодня приділяй пару хвилин вправам для зміцнення м'язів в зоні грудей.

Користуйся дезодорантом правильно. 

Щоб зменшити кількість бактерій, видаляй волосся в зоні пахв, наноси засіб тільки на чисту суху шкіру і обов'язково змивай дезодорант в кінці дня