Якщо всі твої спроби скинути вагу до спекотного сезону не дали бажаного результату, не варто засмучуватися. Адже схуднути влітку набагато простіше, ніж взимку: спека відбиває апетит, а бажання бути на пляжі в красивому купальнику додає мотивації. Свіжі продукти тільки з грядки дають можливість і тіло привести в порядок, і вітамінами запастися.

Але от не варто сильно налягати на фрукти, адже вони теж можуть відкластися на боках, особливо якщо їсти їх в другій половині дня.

Літня дієта 

День 1-й овочевий

Розподіливши прийом овочів на 5 раз. Основну частину потрібно з'їсти в обід. Це можуть бути огірки, помідори, капуста, солодкий перець і інші не крохмалисті овочі. Їх можна їсти як самостійно, так і у вигляді салатів, заправлених оливковим маслом. Краще не солити.

День-2-й фруктовий

Свіжі фрукти розділи за прийомами їжі. Чим більше прийомів, тим краще. Якщо ти відчуєш сильний голод, дозволяється випити склянку кефіру або несолодкого йогурту.

Увечері краще вживати несолодкі яблука або цитрусові. Після 16:00 не можна їсти банани, персики, виноград.

День 3-й –ягідний

Їж ягоди: малину, полуницю, чорницю, черешню протягом всього дня і пий в необмеженій кількості чисту воду.

День 4-й – кисломолочний

Цілий день харчуйтеся кисломолочними продуктами: кефіром, чистим йогуртом, ряжанкою. Якщо почуття голоду буде постійно нагадувати про себе, з'їж трохи нежирного сирузі сметаною.

День 5-й овочевий

Повторюй меню першого дня. Можна включити в раціон трохи відвареної або запеченої картоплі в шкірці, без масла або сметани.

День 6-й –ягідний
Повторюй меню третього дня.

День 7-й соковий

Цей день - розвантажувальний. Протягом доби дозволено тільки свіжовичавлені соки: яблучний, апельсиновий, морквяний, буряковий.

Тільки пам'ятай, що при будь-якій дієті потрібно враховувати особливості організму. При підвищеній кислотності шлунка дієта на овочах і фруктах тобі протипоказана. Також врахуй, що не варто дотримуватися такого режиму харчування більш семи днів, адже організм необхідно також насичувати жирами і білками, тільки в помірних кількостях.

Така дієта ідеально підійде, щоб скинути пару зайвих кілограмів і прибрати живіт. Але не варто під час дієти робити інтенсивні силові вправи, так як меню дуже низькокалорійне. Як правило, в літні місяці збільшується руховаа ктивність: ми більше гуляємо, катаємося на велосипеді або самокаті, плаваємо.