Фото ілюстративне
Зміни стосуються співфінансування із міського бюджету. Що ж варто очікувати рівнянам розповів в прямому ефірі програми "Без цензури" на телеканалі Рівне 1 голова ради голів ОСББ Рівного Роман Алексійчук.

Зміни варто очікувати мешканцям багатоквартирних будинків, які беруть участь у міській програмі утеплення. А саме, 60% від загальної вартості будуть сплачувати із міської скарбниці, 40% будуть сплачувати мешканці.

В минулому році програма працювала у співвідношенні 65% сплачувало місто, і 35 % - мешканці будинку. 

Повний випуск програми "Без цензури: "Що змінитись для ОСББ у 2019 році?"

Також, в прямому ефірі голова ради голів ОСББ Роман Алексійчук розповів про те, що варто очікувати від затвердженої програми муніципального розвитку в частині ОСББ. 

Головам правління не дуже хочеться, щоб з року в рік програма змінювалася. Адже через це виникають постійній дискусії не лише серед голів ОСББ, а й серед депутатського корпусу. Особливо коли це стосується ремонту покрівлі будинків. Програму затверджували на 2018-2022 роки, тому хочеться щоб в ній суттєво нічого не змінювалося. Це дасть можливість планувати подальші кроки головам ОСББ хоча б на два роки вперед.

Відомо, що участь в муніципальній програмі  можна взяти ще з 2008 року. На початку участі  фінансування відбувається у співвідношенні 90% місто, 10 % - мешканці будинку. З кожним наступним роком, мешканці платять на 5% більше. 

Станом на сьогоднішній день фінансування ОСББ із міського бюджету затвердили у співвідношенні 60 на 40%. Також на сесії було прийняте рішення залишити право вибору підрядника за головами ОСББ. Адже у більшості рівнян система "ProZorro" викликала певні занепокоєння через те, що в минулому році нею ніхто не скористався. 

До теми: 

Чому в Рівному голови ОСББ не хочуть проводити закупівлі через «ProZorro»? (ВІДЕО)