Що робити, коли лице вранці здається більше в два рази через набряклість? Холодні компреси, маски - це все, звичайно, добре. Але краще викорінити причину, ніж боротися з наслідками. Отож, чому набрякає обличчя і очі вранці?

Набряк обличчя вранці 

Причиною набряку обличчя вранці може стати кілька продуктів, якими ти звик вечеряти. Ці продукти затримують воду в організмі і буквально надувають твоє обличчя за час сну. Випити сечогінний, щоб позбутися від набряклості - поганий варіант. Тому що наслідки можуть виявитися гірше, ніж пухке личко.

Фастфуд

У фастфуді багато солі, яка затримує воду в організмі і провокує набряки.

Напівфабрикати

Та ж історія, що і з фастфудом. Тільки в сосисках і ковбасах крім солі є ще добавки, які завдають шкоди всьому організму. Краще віддати перевагу шматочоку вареного м'яса або запеченій рибі.
Овочі. Корисні овочі: капусту, редис, брокколі, часник, цибуля краще їсти в обід. Ці продукти провокують газоутворення, яке призводить до набряків.

Консервовані продукти. Мариновані овочі, соління та джеми містять цукру або солі в надлишку. Такі продукти зневоднюють шкіру і призводять до набряклості. Краще з'їж пару свіжих овочів або ягід.

Алкоголь

Якщо тебе не зупиняють побічні ефекти у вигляді похмілля, згадай своє відображення в дзеркалі вранці після гульні. Алкогольні напої не тільки затримують рідину, а й засмічують організм токсинами.

Солодке

Солодощі небезпечні не тільки для талії, але і для лиця. Краще не робити чай, якщо знаєш, що в холодильнику стоїть торт. Хто ж чай без торта п'є? Якщо сильно хочеться солодкого, їж сухофрукти, від них лице не розпухне. Але не перестарайся - в сухофруктах теж багато цукру.