Якщо тебе турбують часті болі в спині і ти не можеш знайти їм причину, не поспішай бігти в лікарню - остеопати рекомендують по-новому поглянути на свої повсякденні звички: як ти носиш сумку, якому взуттю віддаєш перевагу і яким спортом займаєшся. Щоденні клопоти і властиві всім замашки піддають спину серйозному ризику!

Отож,які повсякденні звички непомітно руйнують опорно-руховий апарат сучасної людини і як з ними боротися.

Сумка або рюкзак на одному плечі


Ця згубна звичка властива всім: і жінкам, і чоловікам, і дітям. Ти і знати не знаєш, що повільно і наполегливо псуєш свою поставу і руйнуєш спину! Нерівномірне навантаження на плечовий пояс призводить до неправильного її розподілу по всій спині і тілу, провокує болі, викривляє хребет.Прекрасна альтернатива дамській сумочці - якісний рюкзак. Тільки носити такий потрібно на обох лямках і не дуже низько, щоб не навантажувати плечі. Ще одна відмінна заміна сумці на одне плече - модна останні кілька років поясна сумка.

Неправильно підібране взуття


Систематично болить спина, а причина невідома? Можливо, ти носиш неправильне взуття. Так-так, незручне взуття здатне провокувати жахливі болі в спині! Якщо стопи постійно перебувають у незручному положенні, напружені і деформовані взуттям, нічого хорошого твоєму хребту не світить.По можливості відмовся від взуття на шпильці. Доведеться попрацювати, щоб знайти зручну колодку і ідеальний розмір, який не буде великий чи малий, але воно того варте!

Сидячий образ життя


Без кінця сидіти в незручному офісному кріслі або працювати стоячи однаково шкідливо для хребта і здоров'я в цілому. До речі, тривале сидіння призводить не тільки до систематичних болів в спині, але і збільшує ризик травм під час фізичного напруження.Намагайся більше рухатися під час перерв, а якщо обстановка дозволяє, роби спеціальну зарядку для офісних співробітників - це прекрасна профілактика болю в спині!

Підняття тягарів


Підняття тягарів (як в спортзалі, так і в побуті) - найвірніший шлях отримати загострення хронічних захворювань опорно-рухового апарату або заробити парочку нових. Звідси і біль в спині, і посилення варикозного розширення вен, і грижі, і навіть опущення внутрішніх органів. Коли ти піднімаєш тяжкість, будь то важка коробка або дитина, який проситься на руки, присядь, обхопи вантаж і тільки потім вставай, використовуючи м'язи ніг. Тримай спину прямо, не повертайся і не нахиляйся в талії: це може спровокувати травму.

Погана постава


Стежити за поставою потрібно завжди, навіть коли сидиш за столом, дивишся телевізор або гортаєш стрічку Facebook в смартфоні. Постійна сутулість тисне на хребет, що за дві секунди призводить до нестерпних болів і часто провокує головні болі, від яких не так вже й просто позбутися за допомогою таблеток.

Неправильно обладнане робоче місце


Якщо ти працюєш в офісі, швидше перевір своє робоче місце на наявність правильної організації! Сидіння крісла має мати невеликий кут нахилу вперед, висота столу повинна дозволяти поставити на нього лікті, не піднімаючи плечі і не нахиляючись, спина повинна мати хорошу опору.

Занадто м'який матрац
Хоча спати на м'якому матраці - суцільне задоволення, він не може забезпечити належну підтримку твоєї спини. Те ж саме можна сказати і про надто жорстких матрацах. Експерти рекомендують віддати перевагу матрацу середньої жорсткості, щоб запобігти хворобливі відчуття в спині вранці, а також уникнути зміщення хребців і перенапруги м'язів, суглобів і зв'язок.


Будьте Здорові!