1 березня- не лише перший день весни, а й міжнародний день котів. Цих чотирилапих та вусатих люблять майже всі. Налічує родина котячих аж 36 видів. Одним з найбільших є порода Мейкун: коти велетні з водонепроникною шерстю. Такий домашній улюбленець є і в Рівному. Його вага майже 12 кілограмів, а довжина майже метр. До найбільшого кота Рівного наші журналісти завітали в гості.

Повне ім'я пухнастого велетня Астеріон. Вдома його кличуть просто- Астер. Він поважний та серйозний, саме так описує кота власниця. Коли запропонувати смаколик, той відразу починає лащитись. Їсть він не багато, хоч і великий - розповідає Ірина.

Порода найбільшого кота у Рівному - мейкун. Цей вид вважається одним із найбільших у світі. А 21 березня Астер відсвяткує своє день народження, йому виповниться уже 7 років. За цей час кіт став невід'ємним членом родини -зізнається господарка. Каже, але перед тим як взяти кота додому- довго готувалася.

Читайте також: На Рівне нщині зупинили машину, набиту бурштином (ФОТО) 

Астер голова сім'ї- жартує Ірина. Каже, кіт емоційний і характер не приховує. Проте добрий і і дружелюбний.

Друзі приходять не тільки в гості до Маши, а й до кота- розповідає дівчинка. Хоча взяти на руки наважуються не всі.

Живе Астер вдома не сам, у нього є подруга- Тося. Хоч і менша за нього у рази та за віком старша на рік- розповідає Ірина. Між собою коти товаришують, хоча коли уваги приділить більше комусь одному- починаються ревнощі.

Попри тимчасові ревнощі, коти живуть мирно- розповідає Ірина. Каже, своє буденне життя, родина, без вусатих друзів уже не уявляє.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber