Багато хто любить подрімати протягом дня, але мало хто знає, що денний сон дуже сприятливо впливає на нас. Всього 15-20 хвилин сну протягом дня здатні повністю перезавантажити мозок!

На думку експертів, щоб прояснити розум і поліпшити працездатність, досить поспати протягом 20 хвилин. Тому вони рекомендують перед якимось важливим подією трохи подрімати для підвищення своєї активності і щоб набратися сил. 


Медики стверджують, що для відновлення пам'яті мозку досить однієї години сну, а 90-хвилинний сон здатний підвищити творчий потенціал. Проте, іноді буває так, що після сну ви відчуваєте себе більш втомленим, ніж до нього. Це пов'язано з тим, що ви входите в глибоку фазу сну, а з неї важче вийти.


На жаль, сучасне життя створює такі умови, що людям постійно на все не вистачає часу. І це змусило вчених шукати спосіб, який допоміг би скоротити тривалість сну, але при цьому дозволяв би залишатися людині бадьорим. Вони прийшли до висновку, що не обов'язково потрібно спати більше 7 годин, досить подрімати 20 хвилин вдень, і це дасть енергію і сили на наступні 3-4 години.


Ось в чому користь денного сну:
покращує здатність до навчання і пам'ять;
запобігає стресу;
покращує настрій;
збільшує творчі здібності;
підтримує продуктивність.


Недолік сну, в свою чергу, може привести до таких проблем зі здоров'ям:
депресія;
високий кров'яний тиск;
серцева недостатність;
синдром дефіциту уваги;
ожиріння;
психічні розлади.


Отже, сон дуже сприятливо впливає на здоров'я, тому намагайтеся подрімати при першій же можливості. А щоб отримати від цього максимальну користь, спіть в злегка сидячому положенні, щоб уникнути входу в фазу глибокого сну.