Кабмін заборонив займатися гральним бізнесом, під виглядом державної лотереї. На Рівненщині поліція вже почала діяти. Більше сотні закладів - закрито. Гральні автомати вилучають, а ігромани залишаються.

Минуло менше тижня з часу доручення уряду про закриття нелегальних гральних залів. Раніше, завдяки хитрості, розповідає начальник відділу комунікації обласної поліції, такий бізнес спокійно існував на теренах українских міст.

Заклади, які ховались під вивісками і угодами підписаними з державними лотереями, був відповідний документ, який сьогодні скасували у Кабміні Мінфіну, який дозволяв використовувати оцю "лазєйку", для того, щоб впроваджувати гральний бізнес, - розповідає Антон Крук.

Та вже тепер, на вулицях міст істотно зменшується кількість яскравих вивісок з надписом "лото". Зокрема, Нацполіція у Рівне нській області вже почала активно діяти і перевіряє діяльність усіх операторів держлотерей.

На території області та в Рівному зокрема, поліцейські вилучили 475 одиниць комп'ютерної техніки та грального обладнання, - каже прес-офіцер Нацполіції в Рівне нській області Марія Юстицька.

У Рівному припинили діяльність 125 гральних залів. Ми вирішили на власні очі це перевірити. Зробивши невеличку ревізію на вулиці Степана Бандери.

Нелегальні гральні зали закривають - а ось, що робити тим, хто був там постійним гостем? Часто у таких людей виявляють ігрову залежність, яка прирівнюється до алкогольної чи наркотичної, запевняє психологиня і дає пораду.

Мабуть, я скажу вчительською фразою - варто зупинитись і переосмислити, можливо, зараз це саме шанс для того, щоб зрозуміти, що є залежність. Працювати, просити про допомогу, займатись з психологами і ребіатологами, - каже Катерина Габріель.

Ми вирішили дізнатися у містян - чи вірять вони у повне знищення нелегального грального бізнесу.

Ну було б добре, якби вони його закрили, насправді. Ну не знаю, напевно, що будуть шукати "лазєйкі".

Тож чи зникне повністю нелегальний гральний бізнес, покаже час. А ми обов'язково перевіримо. 

До теми: на Рівне нщині із гральних закладів вилучають техніку