Білі вугрі на обличчі - досить поширена проблема. Цей косметичний дефект шкіри не викликає хворобливих відчуттів, але отруює життя тим, хто прагне виглядати ідеально. Наукова назва висипань - «мілії», скупчення виділення сальної залози під тонким шаром шкіри зовні нагадує білі крупинки зерен. Застрахувати себе на 100% від появи мілій неможливо, тому важливо знати все про застереження методах боротьби з неприємним явищем.

Причини появи білих вугрів


Підвищена активність сальних залоз є однією з головних причин появи на шкірі білих вугрів. Щоб відновити нормальне функціонування залоз, шкіру регулярно обробляють підсушуючими засобами. Однак використання таких засобів має бути раціональним, оскільки пересушена шкіра - стимулюючий фактор для ще більшої вироблення сала.


Негативно позначаються на стані шкіри шкідливі звички: вживання спиртних напоїв і куріння дестабілізують роботу всього організму, зачіпаючи функціональну діяльність шкіри.


Часті відвідування солярію можуть викликати не тільки розвиток такого серйозного захворювання, як меланома. Ці фактори нерідко провокують виникнення висипу або вугрів на шкірі. Білі вугри на обличчі можуть бути наслідком деяких захворювань шлунково-кишкового тракту. Дотримання спеціальної дієти і прийом препаратів допомагають позбутися від хвороби і усунути негативні прояви на шкірі.


Порушення роботи печінки - одна з причин появи шкірних проблем. Печінка виконує в організмі роль фільтра, а при збоях в роботі органу відбувається інтоксикація організму, про що свідчать висипання на шкірі.
Відсутність режиму харчування або споживання великої кількості нездорової їжі з великим вмістом жирів, солі може призвести до ураження шкіри білими вуграми.


Гормональний фон є одним з найважливіших умов для належного функціонування організму. Гормональні збої завжди тягнуть за собою появу шкірних проблем.


Жирний тип шкіри і частий контакт шкіри обличчя з брудними руками - теж причина для формування білих вугрів. Бактерії, які потрапляють на шкіру, через надлишку шкірного сала залишаються на тілі і починають свою активну діяльність, сприяючи утворенню вугрів і прищів.


Як позбутися від білих вугрів самостійно


Поодинокі білі вугри можна видалити механічним шляхом самостійно. Перед початком процедури особа ретельно очищають косметичним лосьйоном з вмістом спирту, потім розпарюють за допомогою трав'яної ванночки. Шкірку над вугром акуратно проколюють продезінфікованою тонкою голкою і видавити пальцями вміст (для видавлювання можна використовувати ложечку Уну, якщо така є). Ділянку шкіри обробити спиртом.
Існує кілька неінвазивних способів позбавлення від білих вугрів. Одним з них є протирання особи розчином саліцилової кислоти 1% (більш концентрований розчин може спровокувати опік). Ватним диском, змоченим в саліцилової кислоти, шкіру обличчя протирають двічі в день. Використовувати кислоту можна місцево, наносячи розчин виключно на уражені ділянки шкіри.


Чудовим засобом в боротьбі з білими вуграми вважається лазня. В черговий раз, відвідуючи парну, візьміть з собою віник з дубових або березових гілок. Помийте обличчя з милом, гарненько распарьте шкіру і побийте себе легко віником по обличчю. Це допоможе розкрити пори і очистити їх, виведе шлаки і токсини.


Для лікування білих вугрів і прищів використовують звичайний аспірин. Препарат має протизапальні властивості, підсушує і швидко заліковує прищики і вугрі. Таблетки аспірину (10 штук) перетворюють в порошок, заливають теплою водою (2-3 столові ложки), перемішують. Зливши зайву воду, аспіринову суміш прикладнують до проблемних місць (аспірин також можна змішати з лосьйоном або рідким медом). Час дії маски - 5-10 хвилин. Процедуру рекомендується робити не частіше, ніж два рази на тиждень.