У Рівному знову роблять планові щеплення. Приймають дітей у лікарнях. Адміністрація закладів зробила все можливе, аби батьки не боялися в умовах коронавірусу йти в медзаклади і вакцинувати своїх чад. Для цього було введено ряд необхідних заходів безпеки. Отож, як вакцинують дітей в умовах коронавірусу - бачили наші журналісти.

Маленькій рівнянці Еммі лише два з половиною роки. В очах ще бринять сльози. Але вона стійко витримала не дуже приємну процедуру - чергове щеплення. Тепер же чекає на свою винагороду - цукерку. Тато дівчинки розповідає, незважаючи на коронавірус, вони роблять всі необхідні щеплення.

- Ми робимо повністю всі планові щеплення з самого початку. Телефонує наш лікар, приходим і робим, - говорить рівнянин Михайло КРАВЧУК.

У лікарняних коридорах немає черг і натовпу людей. Адміністрація медзакладу потурбувалася, аби в умовах коронавірусу, дітки з батьками менше контактували з іншими людьми. Таким чином, розділили прийомні дні для здорових і хворих діток.

- Визначаються певні дні, два рази втиждень, коли ми приймаємо здорових дітей - це віторок і четвер. в першій половин дня - з першої до другої, - розповідає Лариса ГАЛЯНТ, завідуюча амбулаторією загальної практики сімейної медицини Центру ПМСД "Центральний" №4.

Задля безпеки дітей в лікарні для маленьких пацієнтів навіть створили окремий маршрут.

- Діток, які приходять на планові щепленя пропускають не через парадний вхід, а через чорний. Це робиться для того, аби вони не контактували з іншими людьми.

Перед щепленням дитинку обовязково оглядає педіатр.

- Якщо температурка в нормі, дитина здорова. горлечко не червоне - тоді ми робимо планові щеплення, - зазначає Вікторія ПРИНДЮК, сімейний лікар.

Далі традиційно в кабінеті щеплень проводиться запис про вакцинування і робиться укольчик.

Мама шестирічної Вікторії Альона каже, попри коронавірус роблять всі необхідні щеплення. Адже, дитині вже скоро в школу. І без вакцинування ніяк.

- Як по плану так і робимо. У нас такого немає. Це в мене четверта дитина, то у мене у всіх як положено, - говорить рівнянка Альона КУХАРЕВИЧ .

Лікарі розповідають, на початку коронавірусної пандемії процес вакцинування трохи призупинили. Однак, зараз вони прводяться в повному обсязі.

- Проводимо різні щеплення для всіх вікових категорій згідго календаря щеплень. і дифтерійні, проти кор, кашлюку, і проти дифтерії і гепатит, - говорить сестра кабінету щеплень Людмила.

Лікарі наголошують на важливості вакцинування. Оскільки,кажуть, маленьких українців може атакувати не лише коронавірус, а й інші не менш небезпечні захворювання.