“Грушвиця Колядує”, таку назву має один з найгучніших в області традиційний фестиваль Різдвяного співу. Десятки колективів, переповнений глядацький зал, смачні частування. Селище Грушвиця потроху перетворюється на своєрідний культурний центр та і саме розбудовується і розквітає, завдяки згуртованості громади і допомозі від меценатів. Як колядувала Грушвиця бачили наші журналісти.

Розпочалося святкування з освячення дзвонів у Свято-Покровській церкві, церемонію очолив особисто архієпископ Рівне нський та Острозький Православної церкви України Владика Іларіон.

Продовжили святкування у Грушвицькому Будинку культури. Традиційно, захід зібрав кращі творчі колективи із усієї області. Оригінальним виконанням колядок трьома мовами вразив присутніх квартет бандуристів із Рівного.

Сільський голова Грушвиці не приховує свого задоволення від атмосфери святкування.

Традиційно, на фестиваль колядок завітали почесні гості, які традиційно підтримують громаду Грушвиці у всіх починаннях.

Долучився до організації свята у Грушвиці і лідер опозиції у Рівне нській міській раді голова фракції радикальної партії Олега Ляшка, - Роман Стасюк. Каже за підтримки, таких же як і він, небайдужих до цього древного населеного пункту людей, депутатів, місцевих активістів, меценатів, громаді вдалося усього зі кілька років, зробити неможливе.

Тішаться таким заходам у Грушвиці і місцеві жителі.

Поки зі сцени лунали колядки, охочі пригощалися гарячим чаєм. Тут же розмістили скриньку з пожертвами на благоустрій Грушвицького кладовища. Загалом захід пройшов у теплій та по-справжньому різдвяній атмосфері.