Якщо поставити їх на задні лапи, то висота сягатиме довжини людської ноги. Мова йде про кроликів-гігантів, яких вирощують у селі Вичівка, Зарічненського району. Пухнастих так багато, що господарям їх рахувати ліньки.

Родина Кляпко із села Вичівка уже декілька поколінь вирощує кролів. Однак, найбільше ними захопився наймолодший син сім'ї - Яків. Та поки його немає вдома, за тваринами доглядає його мама - Тамара.

Він з самого малку від коли народився були кролі. Він не знає такого, що в нас кролів нема. Ну вони були прості, але вони були. Ну я знаю чому він захопився? Так йому сподобалося. Через інтернет хвалився, колись було у Броницю їздив за такими кролями.

Жінка розповідає, її син захоплюється пухнастими уже близько 10-ти років. Коли від недуги загинуло чимало малих кролів, він вирішив завести великих. Багато читав та вивчав про догляд за вухастими. Додає, є й навіть чеські кролі.

Оце ще той напевне чех, бо з Чехії був,але він не на руки, він дуже дряпається. Отакий азартний, він молодший.

Додає, кролі у них не тільки різного забарвлення, а й характеру. Одні - агресивні, інші - спокійні.

Ходи, ходи. Оцей найспокійніший, який може сидіти на руках. Бо зазвичай вони тікають. Ой, голову ще звернеш.

Догляд за кролями не легкий, каже жінка. Двічі на день потрібно тваринам дати зерна та сіна, щоб їли. Поприбирати у клітках та усіх напоїти. На це витрачає більше години, бо кролів багато. І до кожного треба мати свій підхід.

Як жарко, то вони дуже п'ють. Минулого року також тут були кроленята, і одне було біленьке. Отак обсіли, воду пити, Воно збоку стоїть і так схопило зубами, висмикнуло і все порядок. Або воно саме п'є або розлило і кінець на тому.

Пані Тамара розповідає, виростають кролі до восьми, а подекуди й 10-ти кілограмів. Таких гігантів вирощують виключно для себе. Купляти їх люди не хочуть, адже по-сусідству ледь не у кожного є кролі, хоч і не велетні. На виставки не возять, бо дорого, та й не впевнені, що зможуть зайняти призове місце 

Дивіться ще: у селі Бутово сім'я живе із совою

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber