У Рівному з 1 грудня скоротили вісім маршрутів. Бо мовляв, нерентабельні, а частину дублюють великогабаритні автобуси. У місті запевнили, дискомфорту з перевезеннями рівняни не відчують. Бо деякі маршрути продовжать. Щоправда люди іншої думки. Вже у перший день такої оптимізації незадоволених багато.

Про так звану оптимізацію маршрутних перевезень розповіли за день до впровадження у департаменті інфраструктури і благоустрою.

НУВГП на замовлення управління транспорту провів обстеження мережі громадського транспорту. Спочатку велику частину маршрутів взагалі планували забрати, але вирішили провести оптимізацію. У першу чергу мова йде про той транспорт, який рухається центральною частиною міста.

Деякі маршрути повністю скорочуються. Зокрема, 34 та 51, які дублюють рух автобусів №1 та 7.

65 маршрут практично зник, тому його закривають офіційно. Тому прийнято рішення подовжити 45 маршрут по вулиці Млинівській, на якому працює 20 автобусів. Також закриваються 30, 41, 42, 67 маршрути — там фактично не виїжджають машини.

Завдяки змінам розвантажиться центр міста, поменшає транспорту, кажуть чиновники. Доступність доїзду при цьому у різні кінці міста зберігається. Зокрема, 58 маршрут замінять 64-им, який рухатиметься в Колоденку. А з Тинного пасажири зможуть виїжджати на маршруті №47.

Та не всюди зменшення. Зокрема, після проведеного конкурсу на маршруті №43 замість одного автобуса працюватиме чотири одиниці.

Відтак, після оптимізації зміняться інтервали руху — вони можуть бути трохи довшими. Рівняни сьогодні це відчули.

Регулювання інтервалу планується реалізувати за рахунок тролейбусів. Крім того, у місті катастрофічний брак водіїв — тому й збільшені інтервали у графіках руху. Відтак, планується подовжити тривалість руху громадського транспорту.

 Читайте також: Відновили потужності: у Рівному від сьогодні працюють усі котельні