Уважно читати інструкцію та не менш чітко її дотримуватись. Аби свято не обернулося трагедією рятувальники радять не нехтувати правилами безпеки при використанні салютів та інших піротехнічних виробів. Традиційно Новорічної ночі запали можна почути та побачити чи не в кожному районі міста. Як зустріти новий рік аби не зашкодити собі та оточуючим - розкаже Ольга Данілюк.

Салюти на будь-який смак та гаманець, а також бенгальські вогні та інша піротехніка. За цим усім за кілька годин до Нового року у магазині піротехніки вишикувалася черга.

Але щоб свято не обернулося для людей трагедією, в магазині нагадують про обов`язкове дотримання техніки безпеки. Особливо це стосується салютів.

Адже вони можуть і перекинутись. Загалом перед використанням будь-якої піротехніки як продавці так і рятувальники радять уважно читати інструкцію використання та не менш чітко її дотримуватись.

Місто цьогоріч на салютах вирішило зекономити. Оскільки святкову піротехніку у небо запускатимуть рівняни чи не в кожному районі міста.

Деякі рівняни відмовлятися від піротехніки не хочуть. Насамперед, кажуть так відчувається атмосфера свята.

Нагадаємо, що користуватися піротехнікою можна дітям з 12 років, а виробами третього класу небезпеки - з 18. З початку війни на Сході людей у всій країні закликали відмовитись від салютів. Адже постріли піротехніки за звуком нагадують вибухи на полі бою. І учасників АТО/ОСС, які вже тут, в тилу намагаються забути про війну, ці звуки здатні травмувати.

Тож чи варте такою ціною отримувати декількахвилинне задоволення, коли в країні триває війна - питання риторичне.

Читайте також: У поліції Рівненщини на новорічні свята буде посилений варіант несення служби