Щоб спокійно вдягати гарні відкриті майки та сукні, потрібно, щоб руки і зона пахв були в ідеальному стані, а не як крила кажана.

Найчастіше складки шкіри можуть утворюватися внаслідок схуднення, однак частіше буває, що це всього лише індивідуальна особливість статури або підшкірно-жирового шару. Найшвидший і простий спосіб корекції - брахіопластика - процедура видалення надлишків шкіри в області плечей і пахв хірургічним шляхом. Але це дорого і, як будь-яка операція, вимагає реабілітаційного періоду. Тому найкращий спосіб - вправи, які можна робити навіть вдома.

Ось найефективніші вправи на тріцепс.
1. Віджимання від стільця 


Для цієї вправи на трицепс потрібен стійкий стілець. Стань до нього спиною, обіприся руками об край стільця і зігни ноги в колінах. Згинай руки в ліктях і повільно опускай тіло вниз. Потім розігни лікті і повертайся у вихідне положення. Зроби 3 підходи по 15 разів. Після кожного намагайся з'єднати руки в замок за спиною, щоб розтягнути м'язи.

2.Зворотні віджимання


Сядь на підлогу, відведи руки назад на 15 см від таза, приймаючи упор ззаду. Пальці дивляться вперед. Згинай коліна і піднімай таз над підлогою, зафіксуй становище на кілька секунд і опустися. При виконанні цієї вправи лікті повинні дивитися строго назад. Зроби 3 підходи по 15 разів, розтягни м'язи рук.

3.Розгинання рук з гантелею


Якщо у тебе є гантелі 0,5-2 кг, це прекрасно. Але якщо немає, то зійдуть пляшки з водою. Сядь на стілець і випрями спину. Візьми гантель двома руками, зігніть їх в лікті і заведи за голову. Повільно опусти гантель вниз за голову, після чого поверни її в початкове положення. При виконанні цієї вправи намагайся не спиратися на спинку стільця і тримати спину рівно. Зроби 3 підходи по 15 разів, розтягни м'язи рук.

4.Розгинання руки в нахилі 


Дуже популярна вправа на трицепс. Візьми стілець і нахилися вперед так, щоб тулуб був паралельно підлозі. Однією рукою вприся в стілець, в іншій руці тримай гантель. Рука зігнута під кутом 90 градусів. Повільно розгинай руку і згинай. Після чого поміняй руки. Зроби 3 підходи по 15 разів на кожну руку, розтягни м'язи рук.

5.Віджимання


Так, ті самі класичні віджимання. Прийми положення упор лежачи на підлозі (можна на колінах). Згинай і розгинати руки в ліктях, опускаючи тіло паралельно підлозі. Зроби 3 підходи по 15 разів.


Комплекс вправ для пахв і рук потрібно робити кожен день протягом двох тижнів, а потім вже не кидати, якщо хочеш виглядати молодше, звичайно. Потім можна робити його 2 рази на тиждень. Вправи після 30 - справа обов'язкова, а після 40 - ще й непроста, але дуже потрібна. Тому ніякої ліні!