А ви знали, що горілку можна не тільки пити на свята, але й вдало застосовувати у побуті. Пропонуємо до вашої уваги 20 способів нетрадиційного використання горілки.

  1. Щоб прочистити замазку швів у ванній та душі, наповніть пляшку з розбризкувачем горілкою, побризкайте на замазку, почекайте п'ять хвилин і змийте водою. Алкоголь у горілці вбиває грибки, цвіль та інші мікроорганізми.
  2. Щоб без болю зняти з рани лейкопластир, просочіть його горілкою. Вона розчинить клей.
  3. Щоб прочистити лінзи окулярів, протріть їх ганчірочкою, злегка зволоженою горілкою. Алкоголь у горілці почистить скло і уб'є бактерії.
  4. Продовжте життя лез для гоління, опустивши їх у склянку з горілкою після гоління. Горілка дезінфікує леза і не дає їм заржавіти.
  5. Побризкайте горілою на плями від блювоти, потріть їх щіткою, потім промокніть насухо.
  6. Використовуючи шматок ватки, нанесіть горілку на обличчя як в'яжучий засіб; вона прочистить шкіру і звузить пори.
  7. Додайте склянку горілки в пляшку шампуню. Алкоголь видаляє токсини з волосся і стимулює його ріст.
  8. Наповніть пакети горілкою, розведеною водою у співвідношенні один до одного, і заморозьте. Отримаєте переносні багаторазові холодильні елементи - вони виручать вас під час поїздки на пікнік або на дачу. Також вони можуть використовуватися для усунення болю і синців.
  9. На кухні завелися плодові мошки? Змішайте 30 мл горілки, 3-4 краплі рідини для миття посуду і 400 мл води. Протріть цією сумішшю місце, де живуть комахи, і вони самі покинуть ваш будинок.
  10. Наповніть банку з-під майонезу свіжими квітами лаванди, залийте горілкою, закрутіть кришку і поставте на сонці на три дні. Процідіть через марлю і використовуйте настоянку в якості мікстури при болях у кістках і мускулах.
  11. Зробіть власну рідину для полоскання рота, розмішавши дев'ять столових ложок меленої кориці в склянці горілки. Процідіть. Розмішайте з теплою водою і полощіть рот. Не ковтайте.
  12. Горілка охолоджує рани і при опіку. Її необхідно нанести відразу ж після опіку. Якщо не гаяти часу, можна уникнути появи пухирів.
  13. Якщо лопне пухир, налийте на нього горілку, у якості місцевого знеболюючого і для дезінфекції.
  14. Щоб позбутися лупи, розмішайте в склянці горілки дві чайні ложки меленого розмарину. Дайте настоятися два дні, процідіть, увітріть у шкіру голови і дайте висохнути.
  15. Щоб позбутися вушного болю, капніть кілька крапель горілки у вухо. Почекайте кілька хвилин, потім промокніть. Горілка вб'є бактерії, які викликають запалення та біль у вусі.
  16. Горілка має жаропонижуючу дію, але лише при зовнішньому застосуванні. Ця властивість обумовлена швидким випаром спирту зі шкіри, при цьому і відбувається охолодження. При сильному жарі рекомендується розтирати горілкою спину і груди хворого. Після не потрібно його тепло вкривати - це сповільнить процес випару.
  17. Горілка бореться з неприємним запахом ніг. Причина запаху - бактерії, що живуть біля потових залоз. Обтираючи зранку і ввечері ноги горілкою, ви ліквідуєте ці бактерії, і нікому буде «виробляти» неприємний запах.
  18. Вмочіть ватку на сірнику в горілку і доторкніться кілька разів до герпесу на губах, щоб він зсохся.
  19. Налийте горілку на опік від отрутного плюща, вона допоможе розчинити токсичні олії на шкірі.
  20. Ви відправилися в гості в приголомшливих нових туфлях. Але прийшовши, ледве сидите за столом - чарівні човники сильно труть. Влийте по 50 мл горілки в кожну туфлю, і через 10-15 хвилин біль затихне. 

Читайте також: як доглядати за одягом та взуттям правильно