Пудра робить риси обличчя більш витонченими, шкірі надає оксамитовий блиск, фіксує макіяж і приховує зморшки.

Пудра складається з натурального каоліну, карбонату кальцію, тальку і меленого шовку, а крім того з поживних колагенів і ефірнихолій. При виборі пудри потрібно враховувати природний коліршкіри, а також колір основи, яку ви використовуєте. Колір пудри може збігатися з кольором шкіри і основи, а може бути трохи темніше або  світліше основи.

Як краще наносити порошкоподібну і компактну пудру, на що слід звернути увагу. 

Зачекайте, покиденний і тональний крем повністю вбереться. Якщо ви покриєте порошкоподібної пудрою ще просочену жиром шкіру, вона буде здаватися плямисто. Якщо ви користуєтеся порошкоподібною пудрою, щедро наносьте її на все обличчя. Тільки в цьому випадку ваші риси будуть здаватися м'якими і ніжними.

Припудрить також шкіру навколо очей, вії і губи. Так тіні для вік і губна помада будуть триматися довше.

Для нанесення пудри найкраще взяти товстий пензлик.

 

Cпонжами пудра розподіляється нерівномірно. Ними важко набрати саме ту кількість пудри, яка потрібна.

Якщо ви користуєтеся компактною пудрою, наносьте її пензликом або плоскою косметичною губкою. Пудру втирайте в шкіру легкими колоподібними рухами. Підбирайте колір пудри точно в тон своєму кольору лиця. Вона може бути трохи світліша, але ні в якому разі не темніше його.

Антисептичну пудру наносять одноразовим ватним тампоном, вона призначена тільки для запаленої шкіри, нормальної ж або сухій шкірі вона протипоказана, так як тільки принесе шкоду. Пудра у вигляді різнокольорових кульок різних кольорів надає шкірі свіжість. Таку пудру потрібно наносити товстим пензликом. Частинки кульок змішуються на пензлику і наносяться дуже прозорим шаром. Вони відбивають світло і в результаті пом'якшують риси обличчя. Для вечірнього макіяжу ви можете купити мерехтливу пудру.