Шкіра навколо очей особливо тонка і чутлива і, якщо ти погано харчуєшся або не виспалися, на ній це відразу відбивається. Поліпшити колір обличчя, знявши набряклість або зменшивши почервоніння очей, допоможуть прості домашні засоби.

Зелений, чорний і ромашковий чай 


Зелений і чорний чай містять дубильні речовини (таніни) і кофеїн. Таніни сприяють зменшенню набряків, в той час як кофеїн звужує кровоносні судини, зменшуючи припухлість. Ромашковий же чай володіє натуральними протизапальними властивостями, допомагаючи зняти почервоніння і набряклість навколо очей. Залий окропом 2 пакетики зеленого, чорного або ромашкового чаю, дай настоятися протягом 3-х хвилин. Витягни їх з води, дай трохи охолонути, а потім додатково охолодити за допомогою льоду або холодильника. Поклади по пакетику на кожне око і полеж 15 хвилин.

Ложки 


Як не дивно, але ложки також допоможуть. Прохолодний метал звужує кровоносні судини, сприяючи зниженню почервоніння і набряклості в області очей. Візьми 4 металеві ложки, і помісти їх в стакан води з льодом. Коли вони охолонуть, дістань дві і помісти на кожне око, слідуючи контуру твоєї очниці. Коли ложки почнуть нагріватися, дістань з склянки холодні, а ці відправ охолоджуватися. Продовжуй цей процес, поки не спаде набряк.

Молоко 


Сприяє звуженню кровоносних судин і зменшенню набряків, і холодне молоко. Воно заспокоює суху, роздратовану шкіру, а насичені жири, що містяться в цілісному молоці, добре зволожують її. Налий в невелику ємність незбиране молоко або вершки, додай лід. Коли рідина охолоне, замочи в ній 2 ватні диски. Злегка вичави і поклади в область над кожним оком. Після того, як вони нагріються, ще раз змочи їх і повтори процедуру.

Скибочки огірка 

Скибочки огірка - класичний засіб для боротьби з роздратуванням і набряками в області навколо очей. Огірки містять аскорбінову кислоту (вітамін С) і кавову кислоту, обидві з яких допомагають зменшити набряки. Відріж від охолодженого огірка 2 скибочки, поклади в область очей і спокійно полеж 10-15 хвилин. Зніми скибочки і вмийся прохолодною водою.

Яєчний білок


Яєчні білки діють як в'яжучий засіб, що робить шкіру пружною і гладенькою. Білки також відрізняються високим вмістом вітаміну В2 або рибофлавіну, який сприятливо діє на шкіру і дуже важливий при підвищеній втомлюваності очей. Збий 2 яєчних білка і за допомогою кисті нанеси на область під очима. Дай суміші висохнути, почекавши приблизно 15 хвилин, а потім змий.