Напередодні новорічних і різдвяних свят ми за традицією прикрашаємо свої оселі святковими прикрасами. До вибору таких прикрас варто ставитися відповідально. Милий сніговик або сніжинка, присипані блискітками, яскрава іграшка, можуть негативно впливати на стан здоров’я.

Про це розповіли в Рівненському облцентрі контролю та профілактики хвороб.

Пластикові вироби, виконані з неякісної сировини, а також із порушенням технології під час їх створення часто призводять до вивільнення отруйних речовин, таких як фенол, свинець та інших токсичних речовин, що можуть спричинити хімічні отруєння, сильні алергічні реакції в дорослих і дітей.

Під час вибору подарунків та іграшок треба звертати увагу на їх якість і безпечність.

"Найефективніший спосіб убезпечити себе та своїх дітей від неякісних іграшок – купувати їх у спеціалізованих магазинах, супермаркетах, де іграшки мають необхідне маркування, а продавець може надати всю необхідну документацію, яка підтверджує безпеку та якість обраної вами продукції", - розповідають у дописі.

Під час вибору новорічних прикрас, щоб не зашкодити своєму здоров’ю, варто дотримуватися кількох правил:

  • звертати увагу на запах, що походить від виробу. Пластмасова прикраса не повинна різко пахнути – такий виріб не варто купувати, якою б спокусливою не була ціна;
  • блискітки не повинні осипатися, а фарба залишати сліди на руках;
  • важливо вивчити склад, походження іграшки. І якщо виробник обмежився словом «пластик», розумніше відмовитися від її придбання.