25 лютого по всій Україні відзначають річницю створення органів ДРАЦ. Це та установа де можна офіційно одружитися або ж зареєструвати народження дитини. Свій початок в Україні вона бере ще з кінця 17 століття. Проте досі працівники, що реєструють чимало важливих дат у житті людей не мали свого професійного свята. Як відзначали день ДРАЦСу у Рівному дивіться у сюжеті.

Галина Садова почала працювати у відділі реєстрації ще з 1969 року. Реєструвала шлюби та народження дітей протягом 40 років. Жінка розповідає, тоді проводили узаконення важливих дат рівняни у старенькій будівлі, яка мала назву - "Будинок щастя". А вручали державні документи для людей в ті роки міські чиновники.

Галина Садова розповідає, брала участь у будівництві спеціального будинку для ДРАЦСу у Рівному. Відкрили його у 1971 році. Пам'ятає перший робочий день, та перші зареєстровані шлюби. Каже, дійство було дуже урочистим.

Дивіться також: Допомогти може кожен. У Рівному закликають людей стати донорами крові (ВІДЕО) 

Реєструє шлюби, народження дітей, та інші важливі дати у житті людей й Тетяна Миронець. Жінка розповідає, у цій професії вона уже більше 10 років. Проте коли розпочинала працювати ще не усвідомлювала, наскільки важлива у неї робота.

На святкування річниці та відзначення професійного свята у Рівному зібралися працівники ДРАЦСу з усієї області. Відзначали кожного працівника грамотами та подяками.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber