Новини Рівного. Відео on-line. Все про телекомпанію - Телеканал «Рівне 1»
33001 Україна, Рівне Петра Могили, 28 Г
096-11-400-11 info@rivne1.tv
Я вперто долала сходинку за сходинкою
24.06.2020
"Я вперто долала сходинку за сходинкою" -
поліцейська Оксана Рабош про роботу та спорт

Вже після перших кроків реформи у 2014 році, поліція України вагомо змінилася. Стався також і важливий етап у темі сексизму. Структура працює без навіяних стереотипів – гендерних, вікових тощо.

Загалом в Україні близько 26% жінок-поліцейських. За інформацією Ukrinform, у структурних підрозділах Міністерства внутрішніх справ за останні два роки спостерігається тенденція до збільшення кількості жінок-працівниць, це стосується також і кількості жінок на керівних посадах, зокрема, в Нацполіції.

У патрульній поліції Рівне нської області нині працює 148 жінок, 134 з них - атестовані. У порівнянні серед патрульних Рівне нщини кожна п'ята - жінка.

У поліції немає чоловіків чи жінок, там є поліцейські!
Це дійсно так. На рівні з чоловіками, жінки-поліцейські патрулюють, виїздять на виклики і роблять значний внесок у роботі з громадськістю.

Про одну з таких жінок ми розповімо далі.

Оксана Рабош – інспектор зв'язків з громадськістю відділу організації несення служби у м.Сарни Управління патрульної поліції в Рівне нській області, лейтенант поліції. Поряд зі службою в поліції, вона – чемпіонка світу з гирьового спорту і чудова дружина та мама двох діток.
Оксана Рабош - інспектор зв'язків з громадськістю

Оксана народилася у мальовничому селі на Сарненщині - Степані. За освітою вона вчитель фізичної культури. Навчалася у Сарненському педагогічному коледжі РДГУ, вищу освіту здобула у Рівне нському державному гуманітарному університеті.


Після закінчення коледжу працювала фізінструктором у ДНЗ №9 м.Сарни та тренером-викладачем у Сарненській КДЮСШ "Колос".


Розповідає, що за професією працювати подобалося, однак заробітна плата бажала кращого.


Про початок роботи в поліції

Якось я натрапила на оголошення про набір до патрульної поліції. В силу свого характеру, можливо через запальний темперамент, вирішила подати онлайн-заявку. Наступний етап - конкурсний відбір. Не вірила, що пройду. Проте вперто долала сходинку за сходинкою, етап за етапом і в грудні 2017 року пішла на первинну підготовку поліцейського.

Важкувато давались нічні зміни. Коли заступала з 20:00 до 08:00 - спати хотілось дуже. Протягом 3 тижнів втягнулася, це стало нормою.

Як відреагували рідні і близькі на бажання піти працювати в поліцію??

Головне, що мене підтримав мій чоловік. Адже він залишився вдома з 2 дітками аж на 4 місяці моєї спецпідготовки. Деякі друзі і близькі були в шоці від різкої зміни моєї професії, дехто підтримав.
"Я молода, активна, наполеглива, тож варто зробити внесок у розвиток своєї країни!"

Про спортивну кар'єру

Оксану називають сарненською підкорювачкою гирі. Цим спортом вона успішно займається з тринадцяти років і вже стала двократною чемпіонкою світу.

У листопаді 2019 року на Чемпіонаті світу у Сербії Оксана 59 разів підняла гирю вагою 24 кілограми у жіночій естафеті та 91 раз у класиці, що й принесло їй перемогу.
Здавалося б, це зовсім не жіночий спорт, але Оксана так не вважає. Сила волі, щоденна наполеглива праця над собою і долоні стерті до крові - ось ціна такої перемоги.
У кар’єрі поліцейських спорт відіграє не останню роль. Завдяки тому, що я займаюся спортом, я маю відмінну фізичну підготовку, а це є однією з переваг поліцейських.

Про роботу з громадськістю

Працюючи інспектором зв’язків з громадськістю, я часто виїжджаю на зустрічі з дітьми у школи та садочки. Я зрозуміла, що навіть найменша дитинка має знати правила дорожнього руху, орієнтуватися, як правильно перейти дорогу, і це вбереже її від дуже багатьох нехороших вчинків, а найголовніше – це допоможе зберегти її життя та здоров’я.

Найголовніше у житті - сім'я

Найголовніше для мене - моя сім'я, її благополуччя, розвиток кожного окремо і всіх разом. Ми не зупиняємось на досягнутому, разом подорожуємо та відпочиваємо.

Ми з чоловіком виховуємо двох діток - доню та сина. Моя сім'я - це й моє найбільше досягнення. Спортивні здобутки це, звісно, круто, але без свого чоловіка, який підтримує у більшості моїх задумів, я мало досягла б.

"Своїм дітям я інколи кажу: мені не давали інструкцію в пологовому, як виховати хорошу людину, я теж помиляюсь, тому давайте домовлятися і слухати один одного. Тоді розбираємо ту чи іншу ситуацію, діти намагаються знайти правильний вихід. Намагаюсь їм не заважати, адже вважаю що кожен сам творець свого щастя.

Хочеш чогось досягти - тоді вперед. Іди до своєї мети. Не варто комусь заздрити, бо ти не знаєш, якою працею та людина чогось досягла".


Сила волі і наполегливість цієї жінки викликає повагу та дарує натхнення. Дійсно, якщо хочеш чогось досягти, головне - рухатися вперед і неважливо жінка ти чи чоловік, де працюєш і чим захоплюєшся. У досягненні цілей потрібно просто не зупинятися і йти до своєї мети.

Оксана каже, що не збирається покидати поліцію та спорт. Мріє отримати звання майстра спорту України Міжнародного класу. Чого ми щиро їй бажаємо. Також дуже хоче, щоб всі діти займалися спортом, щоб мали хороших тренерів. Віримо, що так і буде!

Усі фото надані героїнею матеріалу

This site was made on Tilda — a website builder that helps to create a website without any code
Create a website

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: