В України завершилася дія воєнного стану у 10-х областях України, Рівненщину такий режим оминув. Однак, у цей час у нашій області були проведені військові збори резервістів першої черги.

Сьогодні, 26 грудня, о 14:00 завершилася дія воєнного стану. Нагадаємо, 30 днів тому президент України ввів цей режим в регіонах України, що межують з РФ та Придністров'ям.

Журналісти сайту rivne1.tv вирішили дізнатися які заходи, за цей час, були проведенні у військових частинах оперативного командування "Захід".

"Головними заходами , які були проведені у військових частинах ОК - це призов оперативного резерву першої черги, для проходження зборів у складі бойових бригад. Їх участь у бойовому злагоджені з підрозділами окремих механізованих бригад. Проведення ротно-тактичних навчань з бойової стрільби.

Кінцевим результатом їхньої підготовки були батальйоно-тактичні навчання з бойовою стрільбою. А також, збори керівного складу, окремих бригад і підрозділів територіальної оборони, які про ходили на 233 загальновійськовому полігоні", - розповів прес-офіцер ОК "Захід" Анатолій Прошин

Причиною введення воєнного стану став акт агресії Росії проти України в Керченській протоці.

Там ж українські кораблі зазнали нападу з боку Російських сил. Було протаранено буксир "Яни Капу", а поза 12-мильною зоною українські артилерійські супровідні катери були обстріляні.

Читайте також:

Рівне нські резервісти повернулися додому [ФОТО]

Як на Рівне нському полігоні проходить бойова підготовка? [ВІДЕО]