фото ілюстративне
Будівля на вулиці 16 Липня відома, як кафе Русана є історичною і архітектурною пам'яткою, а значить приватизація їх не припустима, стверджує лідер опозиції у Рівненській міській раді Роман Стасюк. сьогодні він передав чиновникам відповідні документи, зібрані однією з громадських організацій міста. Тут була і наша знімальна група.

Історичне приміщення на вулиці 16 Липня міська влада дозволила реконструювати. Опозиція в особі її лідера Романа Стасюка заявляє про не припустимість її приватизації, адже орендар, швидше за все, захоче позбутися, на його думку, історичної пам'ятки. Навіть більше того, орендар вже почав демонтажні роботи у чому депутати напередодні переконалися під час виїзного засідання комісії міського господарства. Роман Стасюк каже громадські діячі зібрали документи які засвідчують, що будівля має історичну цінність, документи він у присутності преси передав чиновникам оскільки на заклики зберегти пам'ятку архітектури в управлінні комунальної власності - не реагують.

Лідер опозиції Роман Стасюк впевнений влада міста розуміє справжні наміри теперішніх орендарів, але, з якихось причин, закриває очі на нищення пам'ятки. сподівається після реєстрації документів про історичну цінність об'єкта чиновникам буде складно віддати будівлю у приватні руки за безцінь, саме тому покликав представників преси.

Дивіться ще: бюджет Рівного може зазнати чималих витрат через повернення дитячого садочка місту (ВІДЕО)

Чиновники хоч і були здивовані несподіваним візитом лідера опозиції, від конкретних коментарів утримались, зауваживши що документи ще потрібно уважно розглянути.

Нагадаємо міський голова Рівного Володимир Хомко своїм розпорядженням надав дозвіл орендарю “Русани” на внесення невід'ємних поліпшень, чим на думку активістів і представників опозиції відкрив дорогу до приватизації цієї історичної будівлі у центрі Рівного. Депутати від опозиції зокрема її лідер Роман Стасюк безуспішно уже кілька місяців вимагають продемонструвати проект робіт, а тим часом наймані робітники практично зруйнували внутрішню частину будівлі.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber