Місто без тролейбусів та 8 тисяч знеструмлених будинків. Упродовж минулих вихідних на Рівненщині вирувала негода. Повалені дерева, швидка у заметах та ожеледиця на дорозі. Як в області приборкували стихію, розповість Ольга Данілюк.

Зранку 3 грудня місто лишилося без тролейбусів. Рогаті не змогли вийти на маршрут через намерзання на контактній мережі.

Це рідкісний випадок і він зумовлений тим, що була висока вологість повітря і температура близько 0, коли вода швидко перетворювалася на кригу і щоб пробити контактну мережу ми застосували наші найстаріші тролейбуси. Їм встановлювалися залізні вугільні вставки, пускається по лінії й таким чином вони очищають від льоду контактну мережу, - каже фахівець зі зв`язків з громадськістю та пресою КП “Рівнеелектроавтотранс” Антон Бриних.

Поки тривав цей процес, містяни з тролейбусів пересіли в маршрутки та автобуси. Але уже після обіду неділі тролейбуси за маршрутом 1, 3 та 10 відновили свій рух, а над вечір виїхали в місто рогаті за номером 2 та 7. Станом на понеділок всі тролейбуси курсують згідно з графіками. У той час коли негода завадила курсувати тролейбусам у місті, через неї без світла лишилися і 8 тисяч будинків області.

Через складні погодні умови, снігопад без електропостачання станом на ранок неділі було 9 населених пунктів, це 8 тисяч абонентів. До кінця дня завдяки бригадам Березнівщини, Костопільщини, Сарненщини, Рівненщини електропостачання було повернуте в населені пункти. Станом на ранок понеділка без електропостачання 428 абонентів, ми працюємо за точковими заявками, - розповідає речниця ПрАТ "Рівнеобленерго" Алла Ліхачова.

В Рівнеобленерго кажуть, головною причиною знеструмлень було падіння дерев, які обривали лінії електропередач, а де-не-де і пошкоджували електроопори. Що створювало додаткові перешкоди бригадам підприємства аби відновити електропостачання жителям області. Біди негода наробила і на дорогах. Зокрема, через слизьку дорогу на вулиці Василя Червонія у Рівному зіштовхнулися два легковики. Від удару одна з автівок перекинулася на дах. Троє осіб травмувалися.

Поліцейські встановили, що 36-річний рівнянин, водій автомобіля «Skoda Oktavia», на смузі зустрічного руху зіткнувся з «Daewoo Lanos». Від удару «Skoda» перекинулась на дах. Попередньо, зі слів водія, він не впорався з керуванням на слизькій дорозі. Унаслідок автопригоди тілесні ушкодження отримали дві 23-річні пасажирки та водій перекинутого легковика. Їх усіх із різними травмами доставили до лікарні. Медики також надавали допомогу на місці й 35-річному водію «Daewoo». За результатами огляду він тверезий. У водія іншого легковика відібрані біологічні зразки, - резюмує речниця ГУНП в Рівненській області |Марія Юстицька.

В селі Серники Вараського району в снігову пастку потрапив автомобіль швидкої допомоги. Діставали її рятувальники. Днем раніше правоохоронці допомогли виїхати зі снігової пастки автомобіля з напівпричепом. Поблизу Великої Омеляни автомобіль знесло з дороги й водій далі їхати уже не міг.

Щоправда, протектор на гумі автомобіля виявився зношеним. Подібна ситуація трапилася і неподалік Рафалівки. Там правоохоронці звільняли зі снігового замету вантажівку із цистерною пального.

Загалом під час негоди, яка вирувала на Рівненщині цими вихідними правоохоронці та рятувальники допомогли вибратися зі снігових заметів десяткам водіям в різних куточках області.

Читайте також: На Рівненщині продовжує свою роботу Центр ментального здоров`я