фото ілюстративне
Чимало батьків у Рівному своїх дітей досі не вакцинували. І робити цього не збираються. Кажуть, ні медикам, ні вакцинам - не довірять. Саме тому працівники управління охорони здоров?я Рівного, провели семінар, аби заспокоїти та дати відповіді на питання, які бентежать батьків найбільше. Чи змінили вони своє ставлення до вакцин після семінару і чи щеплять своїх дітей , дивіться у сюжеті.

Кількість щеплених дітей у рівненських школах досягла 91,5 % - розповідають фахівці. Кажуть, кількість збільшилася саме цієї зими, після спалаху кору. Запевняють, тепер же ситуація з захворюваністю нормалізується. Проте такій статистиці довіряють не всі батьки. Впевнені, ці цифри далекі від реалій.

Обурює рівнянина не тільки статистика, каже примусово змушувати вакцинуватися не можна. Чоловік розповідає, маючи двох дітей віком 5 та 10 років, він жодного разу не щеплював їх, і не збирається цього робити. Проте стикнувся через це з проблемою. Отримати довідку в лікарні що його діти здорові він не може.

Не довіряють вакцинам та лікарям й інші батьки. Здоров'ям своїх дітей ризикувати не хочуть. Кажуть, знають про випадки, коли після вакцинації діти були на межі життя та смерті. Хто тоді за це відповідатиме? Дане питання хвилює батьків найбільше.

Дивіться також: Рівне нським батькам компенсують витрачені кошти за няню? (ВІДЕО) 

Про такі випадки начальнику управління охорони здоров'я Рівного Віктору Іськіву нічого не відомо. Каже, у таких випадках варто одразу йти до медзакладу.

Рівнянка Ірина після семінару своє ставлення до вакцин не змінила. Каже щеплювати дітей не буде. І навіть якщо можливість відвідувати навчально-виховні заклади її дітям обмежать, вона шукатиме вихід з цієї ситуації.

Переконати батьків у необхідності та користі вакцинації, медикам так і не вдалось. Після нетривалих дискусій, кожна сторона залишилася при своїй думці. Проте батьки впевнені, що в демократичній країні примусового вибору бути не має.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber