фото ілюстративне
В Україні з'явився новий вид грипу "Сінгапур", який в Америці забрав життя 80 тисяч людей.

За словами медиків, цього року грип в Україну прийшов раніше, та вже встиг забрати життя 19 людей. Один з останніх стався у Чернігові - тут померла вагітна жінка. Основна причина - люди невчасно звертаються до лікаря. 

Експерти гворять, що цього року зіткнулись із двома новими видами грипу. Це Каліфорнія і Сінгапур, групи А. Штам грипу Сінгапур медики прогнозували, його ж вважають і найнебезпечнішим. В Америці цей грип забрав життя 80 тисяч людей, бо ті були не підготовлені та не вакциновані. 

Такий вид грипу, в першу чергу, небезпечний для дітей, літніх людей та тих, хто страждає хронічним захворюванням: діабет, серцеві хвороби, захворювання нирок. 

В Україні вже було зафіксовано кілька смертей від Сінгапуру та Каліфорнії.

У ГРВІ та грипу різний початок. У разі грипу це різкий та високий підйом температури, головний біль, слабкість, ломота у м'язах та суглобах. Крім того, можуть загостритись хронічні хвороби. При респіраторних захворюваннях все починається з респіраторних проявів - нежить, біль у горлі, кашель. Температура ж може піднятись пізніше, або не з'явитись взагалі.

Крім того фахівці зазначають, цього року грип зліший. 

Читайте також: 

Навчальний процес призупинили й на Березнівщині