Фермери України змушені знову знижувати ціну на ранню капусту.

Як повідомляють аналітики проекту EastFruit , на українському ринку зберігається тенденція зниження цін на ранню білокачанну капусту. Основною причиною негативних цінових коригувань в даному сегменті, виробники називають сезонне збільшення пропозиції капусти нового врожаю, а також досить невисокий попит на дану продукцію. Так, на сьогоднішній день капуста врожаю 2020 року пропонується до продажу в межах 4,5-6 грн / кг ($ 0,17-0,23 / кг), що в середньому на 17% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Перш за все, фермери змушені активно знижувати ціни на капусту нового врожаю через надлишкову пропозицію на ринку: більшість українських господарств вже приступили до масових відвантажень ранньої капусти. Також, ситуацію погіршують досить невисокі темпи збуту даної продукції. Оптові компанії та роздрібні мережі воліють вести закупівлі невеликими партіями, з огляду на відносно короткий термін реалізації цього овоча.

Додамо, аналогічна ситуація на ринку ранньої капусти відзначалася на початку травня попереднього року. Ціна в даному сегменті також різко знижувалася, головним чином через масові надходження у продаж продукції відкритого грунту. Однак при цьому рік тому рання капуста в Україні надходила в продаж середньому на 13% дорожче, ніж сьогодні.

Джерело:https://agrarii-razom.com.ua/