Допис-крик душі оприлюднили в одній з груп у соціальній мережі. Жінка переконує: лікар діяла некомпетентно, через що дитина народилася мертвою.

Острожанка Наталя Ягодка-Костенюк оприлюднила шокуючу історію, що сталася наприкінці лютого, у соціальній мережі. За її словами, лікарка не зреагувала вчасно й не зробила кесерський розтин, через що дитина народилася метвою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному поліцейські встановлюють обставини смерті немовляти

Подаємо її без змін (стилістика, пунктуація, орфографія збережені):

"25 лютого прийшло велике горе у нашу сім'ю, моя невістка народила мертве немовля. Немовля, яке ми усі так радісно і довго чекали. Біль від утрати неможливо пояснити ніякими словами. Причиною цього лиха є халатне, байдуже відношення лікаря-акушера Мороз Інни Іванівни, яка не дала народитися нашій дівчинці. 21.02 моя невістка звернулася по допомогу до Мороз І.І. так як вона всю вагітність її вела, зі скаргами на початок переймів. "Лікарка" сказала: що ще рано, треба покапати, щоб припинити перейми. Капали від четверга вечора і цілий день п'ятницю. У суботу кололи знеболюючи. Але 24.02 зранку серцебиття дитинки зникло. Мені подзвонила невістка і сказала: що нас направляють на Рівне в перинатальний центр, своєю машиною, бо як вона сказала, що водія швидкої доведеться довго чекати, а машиною буде швидше. До нас вона не вийшла, невістки речі снесли санітарка і сказала: не піднімайтесь ваша невістка зараз прийде. Мені самій прийшлося її шукати. Пояснення на питання, чому не має серцебиття було таке: Я не Господь Бог, це все генетика, все передбачити не можливо. При тому що вся вагітність проходида добре, дитинка розвивалася і росла, набирала вагу. З нами до Рівного відправила чергового лікаря. По дорозі у Рівне невістці було зле, доводилося надавати допомогу, але не лікар, бо при лікареві не було медицини, доводилося це робити мені. Лікар яка їхала це все бачила. У Рівному коли зробили УЗД були шоковані, чому не зробила І.І.Мороз кесерський розтин ще 21.02?! А І.І. сказала, що дитинка має малу вагу 2.300, натомість, шляхом штучних пологів народилася дівчинка вагою 2.800, дитинка якій нічого не бракувало, дитинка здорова, але мертва. Після експертизи дали нам заключення, що дитинка померла від гіпоксії до початку пологів, висновки робіть самі - так сказав мені лікар. І.І.Мороз не дозволила народитися цій дитинці, вона є Вбивця!Чого ми хочемо? Ні жалості, ні співчуття ми хочемо щоб Мороз покарали, відсторонили від роботи. Ми будемо звертатися до правоохоронних органів - Ми так не залишемо. Щоб їй було встидно дивитися людям в очі. Ми хочемо розголосу і справедливість!
Хочеться дуже застерегти інших, і незвежаючи на те як спливає час а результатів немає ніяких, лікар працює у звичному режимі, без докорів сумління. Можливо хтось подумає, що біль минеться, забудеться... Ні,стає ще сумніше від усвідомлення того, що ми всі є безпорадними перед системою безкарності..."
 

Як повідомила інспекторка відділу комунікації ГУНП в Рівне нській області Ольга Ангелова, за цим фактом відкрили провадження за частиною 2 статті 140 ККУ - «Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього».

- Слідчий вилучив необхідну документацію і призначив проведення лікарнею службової перевірки. Але вони не надали висновків цієї перевірки. Після висновків будуть призначатися інші слідчі дії, - зазначила Ольга Ангелова.

У той же час, за інформацією Рівне нського обласного управління охорони здоров'я, створена спеціальна медична комісія, яка й вивчає ситуацію. Своє остаточне рішення вона має озвучити, попередньо, наступного тижня.

Лікарка Острозького пологового будинку Інна Мороз зазначила, що до завершення слідства та роботи експертної комісії ситуацію не коментує.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber