фото ілюстративне
В ОСББ «Замкове – 1» з Рівного протестують процедури державного Фонду енергоефективності.

Його відібрали як пілотний проект у рамках програми «Перші ластівки»

Загалом в Україні таких ОСББ лише десять, і участь рівнян дуже знакова, адже саме Рівне нська область утримує першість за залученням державних коштів по програмі Держенергоефективності.

«П’ятиповерхова будівля знаходиться на вулиці Замковій, 10 а. Тут проживає 66 мешканців, з яких кожен п’ятий – це людина з інвалідністю. Будинок ми вже утеплили. Температура повітря нині у приміщенні становить 25-27 градусів тепла. А мешканці не можуть регулювати мікроклімат у квартирах. Саме тому ми вирішили написати проект, щоб встановити індивідуальний тепловий пункт та регулювати подачу тепла. Також треба поміняти електрику», - розповідає голова ОСББ Галина Бовгира.

 За її словами, у приміщенні нині працюють енергоаудитори та науковці. Вони обстежують технічний стан будинку, проводять розрахунки. Далі відбудеться експертиза проекту. А вже після того, розпочнуться будівельні роботи. Частину коштів відшкодовуватимуть за рахунок донорських грошей.

Читайте також: На Рівне нщині невдовзі відкриється двоповерховий дитсадок 

Загалом головна мета програми «Перші ластівки» –протестувати механізм реалізації енергоефективних заходів клієнтів Фонду, до його офіційного запуску. Саме з цією метою було створено фокус-групу «перших ластівок» з ОСББ, які погодилися на тестування майбутніх процедур Фонду для модернізації своїх будинків.

За інформацією прес-служби Рівне нської ОДА.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber