Щорічно 7 квітня у всьому світі відзначають День здоров’я. З цієї нагоди у Рівному цілий тиждень проводили різноманітні заходи. У лікарнях та школах фахівці читали лекції та консультували громадян. Сьогодні на майдані Незалежності рівнян агітували вести здоровий спосіб життя та регулярно проводити профілактичну діагностику свого організму, аби виявляти хвороби на їх ранній стадії. Більше розкаже Людмила Слободенюк.

Від критичної втрати крові людина помирає за лічені хвилини. Тому від рівня надання домедичної допомоги залежить чуже життя. Що робити, коли ви бачите у когось судоми? Аварію, де травмувались люди? У когось зупинилось дихання? Навколо цих ситуацій більше міфів, ніж правильних відповідей. Інструктори з домедичної допомоги сьогодні вчили рівнян, як діяти при судомах, інсульті, крововтраті, якщо людина задихається або сталась зупинка серця.

Також для рівнян весь тиждень у холах лікарень та торгових центрів, медичні працівники безкоштовно вимірювали артеріальний тиск, рівень глюкози у крові, індекс маси тіла та робили експрес-тести на СНІД.

Більшість людей перевірялись з цікавості. Дійти до лабораторії психологічно важко, кажуть медики. А така відкритість допомагає діагностувати, з першого погляду, здорових людей певні проблеми.

Дивіться також: у Рівному відкрили центр підтримки інклюзивної освіти (ВІДЕО)

На майдані Незалежності сьогодні багатолюдно. Людям пропонують пройти тест на СНІД. Молодь погоджується. А от старші люди – ні. Втім, лише за минулий рік на Рівне нщині вірус імунодефіциту людини діагностували у понад 20 громадян, старших 50 років, наголошують фахівці. Одна з найбільш популярних розваг під час сьогоднішнього свята - алкоокуляри. Одягнувши їх твереза людина відчуває ефект алкогольного сп’яніння.

Тим часом, молоді жінки пропонують рівнянам більше рухатись і танцювати, запалюючи під енергійну зумбу. Адже рух і хороший настрій – запорука довголіття.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber