фото ілюстративне
З 1 липня в Україні зріс розмір пенсії на 67 гривень, а у деяких людей на кілька сотень. Щоправда пощастило не всім, а окремим категоріям. Профільне управління Рівненщини вже провело перерахунок пенсій 251 - ій тисячі осіб.

Вона - у минулому педагог, а він - льотчик. Подружжя пенсійного віку ідуть з ринку з покупками. Купили овочі та ягоди. Останні, в якості ліків.

Замість ліків, які дуже дорогі і побічні є тому ми отак лікуємось. Травами звісно, шалфей, м'яти заготовили вже, мелісу, - розповідає пенсіонерка Марія.

У жінки пенсія трохи більше 2 тисяч гривень. Каже, виживають завдяки державній допомозі чоловіка.

Комунальні ми платимо 100%. Ми просто діти війни, то ще 25% там знімають, але все менше і менше куби зменшують.

А от 71-річна Євгенія продає на ринку пакети. Змушена це робити тому, що всю пенсію, а це трохи менше двох тисяч, віддає за комуналку.

Ну хай я на якусь буханку хліба вторгую і то мені добре. А що ж робить? А вдома і того не висадиш, та й мусиш працювати, - каже Євгенія.

Вже з 1 липня в Україні провели перерахунок пенсій, адже змінився розмір прожиткового мінімуму. До 2 тисяч гривень піднімуть мінімальну виплату жінкам, які отримували невелику заробітну плату і мають 30 років стажу і чоловікам, які мають 35 років стажу.

Відбулося підвищення мінімальних пенсій на 67 гривень і відповідно змінилися розміри максимальних, тому що вони виплачуються - 10 прожиткових мінімумів, для осіб, що втратили працездатність 15 640 гривень, а раніше скільки було? 14 970 максимальна пенсія, - розповіла начальник управління застосування пенсійного законодавства на Рівне нщині Олена Бойко.

Суттєво зміниться мінімальний розмір пенсії особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та людям з інвалідністю внаслідок війни.

Для першої групи особам з інвалідністю війни 285% з 1 липня 2019 року 650%, для третьої стало 360%.

Загалом, на Рівне нщині провели перерахунок пенсії у 251 тисячі осіб. Разом з тим ціни на продукти харчування теж не стоять на місці, а зростають. 

Дивіться ще: які наслідки страшної негоди у Зарічненському районі? (ВІДЕО)

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber