Про інцидент повідомила місцева жительна на своїй сторінці у соціальній мережі.

Погруддя Миколі Приходьку стоїть поблизу залізничного вокзалу у місті Здолбунів. Сьогодні вночі, 24 серпня, правоохоронці виявили вже пошкоджений пам'ятник. 

До слова, попри рішення Здолбунівської міської ради про перенесення його на територію музею, монумент досі залишається на площі перед залізничним вокзалом. Рішення про демонтаж міська рада ухвалила ще у червні 2017 року. Відповідно до нього, монумент мали не просто демонтувати, а передати його Здолбунівському районному історико-краєзнавчому музею.

Читайте також: Про палац Стецьких на Рівне нщині зняли фільм 

За свідченням істориків, здолбунівчанин Микола Приходько належав до радянського партизанського загону "Переможці", командиром якого був полковник НКВС Дмитро Мєдвєдєв. Сам Приходько проходив навчання у розвідшколі НКВС, був зв’язковим енкавеесівця Миколи Кузнєцова.

Як повідомили правоохоронці, слідчі на місці встановили, що невідома особа відбила голову бюста радянському партизанові.

За фактом умисного пошкодження об’єктів культурної спадщини слідчі Здолбунівського відділення поліції розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 298 Кримінального кодексу України.

Крім того, відповідно до рішення міської ради від 14.06.2017 прийнято рішення про демонтаж цього пам’ятника та передачу його Здолбунівському районному музею. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до правопорушення. 

 

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber