Жінку разом із спільниками засудили до ув'язнення.

За результатами розгляду апеляційної скарги та принципової позиції прокуратури Рівне нської області засуджено до тривалих термінів ув’язнення групу із 5 жителів області, які вчинили умисне вбивство 50-річного мешканця міста Вараш.

Останніх визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, а саме умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, на замовлення та за попередньою змовою групою осіб.

У суді доведено, що жителька міста Вараш у 2012 році організувала та вчинила умисне вбивство рідного батька, переслідуючи мету успадкування його квартири. До вчинення злочину вона залучила ще 4 жителів області, пообіцявши їм грошову винагороду в 4 тисячі доларів США.

Чоловіка спочатку побили у його ж помешканні та намагались задушити, що призвело до безпорадного стану останнього. У подальшому зловмисники вивезли потерпілого в багажнику автомобіля до лісу, де продовжили бити дерев’яною палицею, завдали не менше 8 ударів канцелярським ножем в область шиї, голови та грудей, від чого клинок ножа зламався, після чого ще живого облили бензином та підпалили.

Читайте щеАброськін: у Рівному затримали лідера злочинного угруповання, яке діє на території області з 2011 року

Згідно вироку суду першої інстанції усіх співучасників злочину засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком від 10 до 13 років, на який було подано апеляційні скарги як засудженими у зв’язку із суворістю покарання, так і прокурором – у зв’язку із невідповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особам обвинувачених, внаслідок м’якості.

За результатом розгляду апеляційних скарг учасників процесу 13.02.2019 Волинський апеляційний суд ухвалив: апеляційні скарги обвинувачених залишити без задоволення, апеляційну скаргу прокурора - задовольнити частково, вирок Кузнецовського міського суду в частині призначеного покарання – скасувати та ухвалити новий вирок, яким дочку загиблого засуджено до покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією усього належного їй майна, трьох співучасників злочину – до 14 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна.

Четвертого спільника засуджено до позбавлення волі на строк 10 років з конфіскацією майна та звільнено в залі суду у зв’язку з фактичним відбуттям призначеного покарання, у яке зараховано строк попереднього ув’язнення з розрахунку - один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

Крім того, у Рівному арештували замовника вбивства у Старому Селі