Відповідальний пішохід. Таку акцію влаштували патрульні поліцейські по всій Україні. Її мета - привернути увагу людей до правил дорожнього руху. У Рівному разом з небайдужими громадянами копи зробили попереджувальні написи поблизу пішохідних переходів.

"Зніми навушники", "Сховай телефон", "Візьми дитину за руку". Такі та інші написи з'явились у центрі Рівного. Їх нанесли патрульні поліцейські на тротуарах поблизу переходів у рамках акції "Відповідальний пішохід".

Ця акція покликана, скоріше за все привернути увагу пішоходів щодо дотримання правил дорожнього руху. В зв'язку із тим, що згідно з правилами дорожнього руху пішохід, вийшовши на регульований чи нерегульований перехід - зобов'язаний також слідкувати за динамічною зміною дорожньої обстановки, - розповідає заступник начальника УПП у Рівне нській області Андрій Крутень.

Місця для нанесення написів правоохоронці обирали не випадково. Це - найбільш концентровані переходи та ті, де траплялись ДТП із пішоходами.

Там є такі написи, як: "Візьми дитину за руку", "Злізь з велосипеда", "Зніми навушники", "Подивися вліво-вправо". Такі загальновідомі, це не є якась новинка, і таке, що ніхто не знає. Це зайве нагадування аби вберегти людину від біди, - каже інспектор патрульної поліції Рівного Іванна Бояківська.

Нагадування для пішоходів тепер є на вулиці Соборна, Симона Петлюри та Міцкевича. Ми запитали в пересічних рівнян чи звертають вони увагу на такі надписи.

Звертаю увагу. Вони допомагають перейти дороги такому як мені, старому.

Така акція у Рівному проходить вперше. Втім не в останнє, обіцяють правоохоронці.  

До теми: "Відповідальний пішохід": у Рівному патрульні розмалювали тротуари (ФОТО)

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber