Вперше Тараканівський форт на Рівненщині стане головною локацією для зйомок фільму. Там зніматимуть казку-фентезі для підлітків “Джура-Королевич”

У грудні минулого року прес-служба Держкіно повідомила про те, що Державне агентство України з питань кіно підписало контракт з компанією “Євромедіа Фільм 2” про надання кінопроекту “Джура-Королевич” державної фінансової підтримки.

Кінопроект “Джура-Королевич” став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно. Автором ідеї стрічки став Сергій Гаврилюк, а режисером виступить Антон Гойда.

Історія “Джури-Королевича” починається з того, що біля стін стародавньої фортеці, де розташувався табір лицарів з усієї Європи, з'являється Лірник з хлопчиком-поводирем. Лицарі запрошують їх до свого коша, а вдячний Лірник розповідає їм дивну казку-історію про королівство русинів і про їхнього короля – Юрія Хороброго. “Джура-Королевич” - це казка-фентезі про боротьбу добра і зла в докозацькі часи.

У червні цього року відбулись кастинги у с. Тараканів та м. Дубно, на кінопроби прийшло чимало місцевих підлітків, а в масові сцени стрічки планують залучити близько дві-три сотні жителів Дубенського району.

Загальна вартість стрічки складає 28 399 473 гривень, цю суму виділять з держбюджету.

За попередніми даними, зйомки розпочнуться вже 2 липня.

Читайте також: На Рівне нщині вшанують героїв битви під Берестечком

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber