фото ілюстративне
73-річна жителька обласного центру віддала шахраям 92 тисячі гривень та 780 доларів США. Мовляв, ті представилися правоохоронними органами.

 Пенсіонерка розповіла слідчо-оперативній групі, що сьогодні, шостого лютого, близько третьої ночі на стаціонарному телефоні пролунав дзвінок. У голосі невідомої жінки, господиня нібито впізнала дочку. Вона повідомила, що переходила дорогу у невстановленому місці і потрапила під колеса авто.

«Тож з її вини водій постраждав більше, тому і родичі вимагають компенсації у розмірі 10 тисяч доларів США», — пригадує рівнянка і на запитання до доньки, що з її голосом, та відповіла, що травмувала ребра, тому їй важко говорити.

Вже кілька хвилин зателефонував нібито слідчий, який підтвердив інформацію і сказав, що справу можна залагодити.
Пенсіонерка погодилась і через деякий час на порозі квартири вже стояв невідомий чоловік, одягнений у чорне, тож пенсіонерка сприйняла його за поліцейського. Вона віддала йому 92 тисячі гривень та 780 доларів США, а також перед тим, за вказівкою псевдослідчого написала розписку, що не має претензій до водія.

На ранок 73-річна рівнянка одразу вирушила до лікарні, щоб провідати дочку. Однак там повідомили, що така жінка після ДТП до них не госпіталізовувалась. Лише тоді пенсіонерка зрозуміла, що її ошукали.

Наразі поліцейські проводять першочергові слідчі дії та розшукові заходи з метою встановлення осіб, причетних до злочину. Однак правоохоронці вкотре наголошують громадянам бути вкрай обачними у спілкуванні з невідомими особами.

«У такому випадку варто перервати розмову із шахраєм та особисто зателефонувати до поліції, аби з’ясувати, чи взагалі мала місце дорожньо-транспортна пригода, — підкреслив заступник начальника Рівне нського відділу поліції Іван Теліга. — Крім того, одразу треба зв’язатися із родичем, який нібито потрапив у біду, щоб упевнитися, де він і чи з ним все гаразд».

 

Читайте також: На Рівне нщині планують провести інвентаризацію лісів?