Отримала допомогу від держави та покинула доньку у лікарні. У Рівному жінка народила недоношену дівчинку. Поруч з нею була лише три тижні. Маля залишила 1 червня. Мати вживала алкоголь, через що, її п'яну попросили залишити відділення. За словами медиків, жінка не була проти.

Олександрі трохи більше місяця. Вона спокійна та добре їсть. Дівчинка декілька днів перебуває в будинку дитини.

Нічого не скаржиться добре їсть, все добре. Вона в нас буде 21 день як карантин далі піде до діток на групу, - розповідає медсестра Рівне нського будинку дитини Юлія.

В будинок дитини Олександру привезли з обласної лікарні. Вона знаходилася у відділенні для недоношених дітей, адже при народженні важила лише кілограм вісімсот грамів. Перебувала вона там зі своєю мамою. Втім, за словами медиків, після одного інциденту ситуація змінилася.

Вони приїхали з пологового будинку разом. Мама взагалі не викликала ніяких підозр. Одне, що сказала це те, що в неї погане становище і їй треба допомога. Далі прийшла і в один момент сказала, що все так погано, що має на пів року влаштувати дитину в будинок дитини, - каже лікар-педіатр неонатолог Катерина Макарчук.

Медики кажуть, жінку відпустили, щоб вона звернулася у відповідні установи.

Але в один прекрасний момент мама вжила трохи алкоголю і ми попросили покинути її наше відділення. Це було першого червня. Вона більше не з'являлася. В нас є телефон мами, ми дзвонили, вона не брала трубку і разом вже з управліннями відповідними вирішили що це є покинута дитина.

Але перед цим жінка вже отримала допомогу від держави, кажуть в управлінні соцзахисту.

До нас звернулася мама заявниця, подала документи про народження дитини. Документи були оформлені згідно чинного законодавства. Їй була призначена допомога і перерахована на її картковий рахунок, - розповіла керівник відділу міського управління праці та соціального захисту Наталія Недзелик.

А чи з'явиться мама Олександри чи ні покаже час.  

Читайте також: маленька Анна із Зарічненщини потребує допомоги у лікуванні

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber